Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο Ιππικός Σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας έκλεψε την παράσταση στην έκθεση Diana 2011

Έκλεψε τις εντυπώσεις η παρουσία του ιππικού συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας την έκθεση Diana 2011.
Τα μικρά παιδιά με τους γονείς σχημάτιζαν ουρές και όλα απόλαυσαν βόλτες από τις φοράδες Πίνδου πάνω στο σαμάρι, κάτι πρωτόγνωρο για αυτά. Οι μεγαλύτεροι παρακολουθούσαν βουρκωμένοι το άλογο που τράβαγε το αλέτρι ή τη σβάρνα στον ειδικά διαμορφωμένο στίβο για την επίδειξη των γεωργικών εργαλείων και ο νους έτρεχε σε άλλες εποχές. Το ενδιαφέρον τόσο για τα άλογα όσο και τα γεωργικά εργαλεία της εποχής ήταν τεράστιο. Η προβολή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας  ως τουριστικού προορισμού ήταν επίσης μεγάλη και ελπίζουμε να εισπράξουν την προβολή οι τοπικές επιχειρήσεις.
Ο ιππικός σύλλογος δια στόματος του κ. Μουχτούρη ευχαρίστησε  θερμά τον υφυπουργό κ. Μωραΐτη, τους δημάρχους κ. Μπουλέ και κ. Καπετζώνη που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια τιμώντας το σύλλογο, τον διευθυντή της έκθεσης κ. Νίκο Φωτακόπουλο που προσέφερε αυτή την ευκαιρία, τα μέλη του συλλόγου Βασίλη Κατσανάκη και Σταμάτη Πούλιο που φιλοξένησαν ολόκληρη την αποστολή καθώς και τα μέλη της αποστολής του συλλόγου που βοήθησαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία των αλόγων, των εκθεμάτων και όλης της διοργάνωσης.
Ο ιππικός σύλλογος με αυτή την παρουσίαση απόδωσε φόρο τιμής στα ντόπια άλογα, σε όλους τους προγόνους μας που μόχθησαν καλλιεργώντας την γη με την βοήθεια του αλόγου και των εργαλείων για να θρέψουν τις οικογένειες τους και ταυτόχρονα υπενθύμισε σε όλους ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε την καταγωγή και την ιστορία μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον ιππικό όμιλο Ναυπακτίας και Δωρίδος που ανέδειξαν το περήφανο και όμορφο άλογο ταυτόχρονα και την περιοχή τους.Οι φιλόδοξες προσπάθειες του ομίλου στηριζόμενες στη συνεργασία και τον πολιτισμένο ανταγωνισμό ήταν επακόλουθο να οδηγήσει τον όμιλο στη βράβευση του DIANA 2011. Οι αλλαζόνες και ατομιστές Αιτωλικιώτες αλογομούρηδες τι γνώμη έχουν για τον έπαινο της Ναυπακτίας και Δωρίδος;