Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εκδήλωση για την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου της Καλυδώνας

Απόλυτα επιτυχημένη αλλά και συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση ολοκλήρωσης της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του «κουμπαρά του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», για την ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρχαία Καλυδώνα και Άγιο Ιωάννη Ευηνοχωρίου, την Ιστορική - Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, το Σύλλογο Εργοληπτών επαρχίας Μεσολογγίου, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και πραγματοποιήθηκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ευηνοχωρίου, παρουσία του πρώην Υπουργού και Προέδρου του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κου Σταύρου Μπένου, της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας κας Σοφίας Γιαννακά, του Επίτιμου Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ κου Λάζαρου Κολώνα, της πρώην Προϊσταμένης της ΛΣΤ' Εφορίας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων κας Γάτση - Σταυροπούλου, της  τωρινής Προϊσταμένης κας Βικάτου Ολυμπίας, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων από τα Τ.Δ. του Αγίου Γεωργίου, του Γαλατά και του Περιθωρίου, επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δυο καλές ειδήσεις για την Αρχαία Καλυδώνα, που φανερώνουν ότι η συλλογική εθελοντική προσπάθεια του δήμου, των φορέων και των πολιτών για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορεί και έχει απτά αποτελέσματα. Το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Δανίας επιχορηγεί τις ανασκαφές που ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου με το ποσό των 100.000 €, ενώ επικουρικά στην προσπάθεια αυτή «ο κουμπαράς του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» συγκέντρωσε ένα ποσό που υπερβαίνει τις 25.000 €.
Μετά από πολλές δεκαετίες απαξίωσης, επιτέλους στην Αρχαία Καλυδώνα ανοίγει ηλιαχτίδα φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: