Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

"Η γευσιγνωσία του οίνου" στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης "Διέξοδος"

Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ το Κέντρο Λόγου & Τέχνης  "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου συμμετέχοντας στη ευρωπαική νύχτα μουσείων  οργανώνει εκδήλωση με  ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων κ. Ανδρέα Ματθίδη (AIWS)  με θέμα "Η γευσιγνωσία του οίνου"  και  ταυτόχρονη διδασκαλία - γευστική δοκιμή κρασιών.
Με την καθοδήγησή του οι "φίλοι της Διεξόδου" σε μια συνάντηση οινογνωσίας θα δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες κρασιών με την φιλοδοξία να κατανοήσουν τα μυστικά που κρύβει το χρώμα, το άρωμα και η γεύση τους ενώ στο τέλος της ομιλίας θα έχουν την χαρά με το ποτήρι τους ανά χείρας να περιηγηθούν και να απολαύσουν την συνεχιζόμενη έκθεση  "Άρτος - Οίνος - Έλαιον  - Από την αρχαιότητα στο σήμερα".
Για την εκδήλωση δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 
Ο Ανδρέας Ματθίδης AIWS είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και μάλιστα  ένα από τα ιδρυτικά της μέλη από το 1997, την περίοδο που οι σομελιέ στην Ελλάδα ήταν ελαχιστότατοι. Το 1998 έγινε μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και από το 2005 μέλος του διοικητικού της συμβουλίου
Το 1983 αποφοίτησε αριστούχος από την Ανωτέρα  Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και το 1988 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών ποτών, σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης οίνων και ποτών στην ανώνυμη εταιρεία «Β.Σ.Καρούλιας», εργάζεται ως Senior Lecturer για εκπαιδευτικά προγράμματα τουWSPC ενώ από το 2009 είναι κάτοχος του τίτλου σπουδών WSET Diploma.
Ο Ανδρέας Ματθίδης έχει χαρακτηριστεί σαν τον πολυδραστήριο οινοχόο που βλέπει το κρασί σαν σύντροφο την δε δυναμική του  την βρίσκει συναρπαστική αφού περιλαμβάνει όλο το κύκλο της ζωής του: γεννιέται, ωριμάζει, γερνάει και πεθαίνει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: