Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Zoe’s code από τη ... Σαμοθράκη

“…Κάποιες φορές στη ζωή μας, με ένα μαγικό τρόπο όλα δείχνουν να κυλάνε σαν νεράκι.
Τα κομμάτια του παζλ έρχονται και δένουν τέλεια μεταξύ τους τη κατάλληλη στιγμή…
Μόνο όμως όταν ο ανώτερος νόμος  το επιτρέπει και όχι όταν εμείς προσπαθούμε να το επιβάλουμε ή το επιθυμούμε "παράφορα"…
Τότε ο ανώτερος νους συλλαμβάνει την έμπνευση που έρχεται από "πάνω" και της δίνει μορφή, άρωμα, γεύση , χρώμα και…. Ζωή.
01/01/2010 και ώρα 00:00 ακριβώς άρχισε να "αποκωδικοποιείται" το "Zoes code’’,
 και χωρίς καλά καλά να το καταλάβω αφομοιωθήκαν όλα τα διαφορετικά είδη μουσικής που αγαπώ & βρέθηκαν να παντρεύονται μεταξύ τους, χωρίς όμως να μαλώνουν.
Τότε πήρα το "μάθημα μου" να μη πιέζω καταστάσεις αλλά να αφήνω το χρόνο να με καθοδηγεί…”
Η Ζωή Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μακρινή Σαμοθράκη, μέσα σε μουσική οικογένεια. Με τον ερχομό της στην Αθήνα ξεκινά η αναζήτησή της στα μουσικά μονοπάτια, τα οποία την οδήγησαν μετά από τρία χρόνια στο ακορντεόν και λίγα χρόνια μετά, στη σύνθεση. Έτσι, ως συνθέτης δίνει πολλά τραγούδια και ως ακορντεονίστα ηχογραφεί σε εκατοντάδες δίσκους ενώ συνεργάζεται συναυλιακά συνθετικά και δισκογραφικά με καλλιτέχνες όπως: Δ.Γαλάνη, Γ.Νταλάρα, Χ.Αλεξίου, Μαρινέλλα, Ε.Αρβανιτάκη, Μ.Χατζηγιάννη, Μ.Φραγκούλη, Ν.Παπάζογλου, Α.Ρέμο, Μ.Λιδάκη, Τ.Τσανακλίδου, Α.Καγιαλόγλου, Μ.Κανά, A.Moυτσάτσου, Ο.Περίδη, Π.Θαλασσινό, Α.Κετιμέ, Ζ.Σαπουντζάκη, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Ανδρεάτο, Κ.Μακεδόνα, Χ.Δάντη, Λ.Αλκαίου,  Δ.Μπάση κ.α.
Μετά από μια μεγάλη πορεία στο χώρο της σύνθεσης και του απόλυτου μουσικού ταξιδιού,η Zoe παρουσιάζει το “Zoe’s code”.
Ένα άλμπουμ που αποτελείται από δεκαεπτά tracks σε δώδεκα από τα οποία έχει κάνει η ίδια τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και την παραγωγή  & πέντε bonus tracks:
Εννέα ορχηστρικές συνθέσεις, με το ακορντεόν, ως σολιστικό όργανο, σε μοντέρνα  pop, dance ,electro tango,
lounge,  jazz αλλά και traditional, διάθεση.
Δύο τραγούδια (Avec Toi  Sodom and Gomorrah)  που “μετράνε’’μία τεράστια συνεργασία με την World known performer
In-Grid(Tu Es Foutu,in Tango,Viva le swing e.t.c) σε αγγλικό και γαλλικό στίχο  από την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση γνωστή από συνεργασίες της με τους σπουδαιότερους της ελληνικής δισκογραφίας.
Πέντε bonus tracks and remixes από τον Έλληνα ταλαντούχο συνθέτη Χριστόδουλο Σιγανόκαι τους Ιταλούς διάσημους μάγους των διασκευών Relight Orchestra και Fedo Mora.
Ένα ποίημα (απαγγελία σε instrumental μουσική της Ζωής) αφιερωμένο στην «πατρίδα» Σαμοθράκη σε ποίηση της Κλέλιας-Φανής Χαρις.
Στο “Zoe's code” συμμετέχουν εξαίρετοι μουσικοί από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Βαλκάνια & Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: