Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»...

Για 6η συνεχή ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε πλατείες δεκάδων πόλεων ανά τη χώρα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγανάκτησή του απέναντι στη διαφθορά, τη χρεοκοπία των αξιών στην Ελλάδα και τους πολιτικούς.
Αθήνα
Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και σήμερα, πιστοί στο ραντεβού τους για 6η συνεχή ημέρα. Μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούν και σήμερα: «Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά, υπερβάλουμε τον κομματισμό», «Δεν τα φάγαμε μαζί», «Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», «Όλοι στο Σύνταγμα», «Το παραμύθι τέλειωσε», «Καρφώνω την πρώτη μου λέξη, οδόφραγμα, στον αιώνα της πραγματικότητας», «Διαγραφή του χρέους, γενική απεργία».
Ολοένα και περισσότερες σκηνές στήνονται στην κάτω πλευρά της πλατείας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να διανυκτερεύσουν εκεί.

Θεσσαλονίκη
Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται επίσης ανοιχτή συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων. Σημαντικός αριθμός σκηνών έχει στηθεί στο σημείο, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται εκεί από την 1η κιόλας ημέρα της κινητοποίησης.

Πάτρα

Ηράκλειο

Ρέθυμνο
Συνεπείς στο ραντεβού τους στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στις 19:00 το απόγευμα και οι Ρεθυμνιώτες. Σήμερα, Δευτέρα, θα προβληθεί το γνωστό ντοκιμαντέρ Debtocracy- Χρεοκρατία μέσω του οποίου δίδεται μία άλλη διάσταση για τα χρέη των χωρών και πως αυτές μπορούν να αντιδράσουν. Σε συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων» έχουν αποφασισθεί διάφορες δράσεις και δρώμενα για τις επόμενες ημέρες.
Την Κυριακή έλαβε χώρα η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε περισσότερες από 100 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, μετά το κάλεσμα για Πανευρωπαϊκή Επανάσταση μέσω διαδικτύου.
Περισσότερα από 50.000 νέοι, γέροντες, οικογένειες με μωρά και ακόμα μέχρι και ιερείς, με τραγούδια, γιουχαϊσματα, σφυρίχτρες, κατσαρολικά, αυτοσχέδια πλακάτ και σημαίες, παρέμειναν μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο για ακόμα μία μέρα να διαμαρτύρονται για την κρίση στη χώρα.
Στη συνέλευση των πολιτών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα, συμμετείχαν γύρω στις 3.000 άτομα, ενώ άλλα 10.000 παρακολουθούσαν τη συζήτηση. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι να μιλήσουν στους συμπολίτες τους έχουν αυξηθεί τόσο που πλέον χρειάστηκε να δοθούν χαρτάκια με νούμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: