Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Οι όψεις του φασισμού ...

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες για ακόμα μία φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς αστυνομικοί και «γνωστοί άγνωστοι» εκμεταλλεύτηκαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στη Βουλή. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. 
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Βουκουρεστίου και την Πανεπιστημίου, ενώ νεαροί  προχώρησαν προς τα Εξάρχεια, όπου έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και προκάλεσαν γενικευμένες φθορές στην Εμμανουήλ Μπενάκη.
Ένταση είχαμε και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.
Το ανεξέλεγκτο μένος ορισμένων αστυνομικών (δείτε εδώ το βίντεο) είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό διαδηλωτή, ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου χειρουργήθηκε και ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 12 άτομα -εκ των οποίων δύο αστυνομικοί- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, κυρίως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και κακώσεις.
Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών, ενώ προχώρησε σε τουλάχιστον 24 προσαγωγές.

Αμέσως μετά την ενημέρωση για τη διακομιδή του σοβαρά τραυματισμένου ιδιώτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας σε ... βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ... ενδεχόμενο ευθύνης Αστυνομικών (παρατηρείστε εδώ τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο ο αστυνομικός έρχεται τρέχοντας και κλωτσά το κεφάλι του πεσμένου και εξουδετερωμένου διαδηλωτή από τα τα προηγούμενα κτυπήματα των άλλων αστυνομικών).
Η έρευνα διεξάγεται υπό την εποπτεία αρμοδίου Εισαγγελικού Λειτουργού.
Στο Νοσοκομείο μετέβησαν ανώτατοι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνοδευόμενοι από Εισαγγελέα. Στην έρευνα συμμετέχει και Ιατροδικαστής της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Πάλι όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο αφού μέσα στο γραφείο του διευθυντή του νοσοκομείου της Νίκαιας ο τρίτος υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Δημήτρης Σοφιός χτυπήθηκε άσχημα όταν έγινε αντιληπτός από ομάδα ατόμων που βρίσκονταν για συμπαράσταση στο νεαρό τραυματισμένο διαδηλωτή και χωρίς κανένα ενδοιασμό εισέβαλαν στο γραφείο κι άρχισαν να χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές.
Ευτυχώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν ο διοικητής του τμήματος Ασφάλειας της Νίκαιας Δημήτρης Γιοβανίδης, ο οποίος παρά τις εξίσου άγριες εναντίον του επιθέσεις, κατάφερε να τον αποσπάσει από τα χέρια τους και ν' αποτρέψει τα χειρότερα.
Τελικά ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον …
Δυστυχώς είναι εδώ και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Ώσπου να το καταλάβουμε θα μας έχουν δέσει όλους χειροπόδαρα κύριε Παπουτσή …

Δεν υπάρχουν σχόλια: