Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πλαστή και η δεύτερη φωτογραφία με τον Μπιν Λάντεν «νεκρό»

Ακόμη μία  πλαστή  φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον Οσάμα μπιν Λάντεν νεκρό κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο . Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera στη φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε στο Twitter, εμφανίζεται ο ηγέτης της αλ Κάιντα να κείτεται στο έδαφος νεκρός με εμφανές ένα τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα.
Δίπλα του βρίσκεται ένας αμερικανός στρατιώτης ο οποίος διακρίνεται να χαμογελάει.
Όποιος την κατασκεύασε πήρε μία αντίστοιχη φωτογραφία με τον συγκεκριμένο αμερικανό πεζοναύτη, του άλλαξε θέση και αντί για άλλον νεκρό που έχει η πρωτότυπη, έβαλε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη θέση του νεκρού.
Όπως βλέπετε η νέα φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, έχει όλα τα… απαραίτητα στοιχεία για να πιστέψει κάνεις πως είναι αληθινή. Δείχνει τον Λάντεν στα χέρια ενός Αμερικανού στρατιώτη, να έχει χτυπηθεί στο κεφάλι.

Μόνο που υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Λάντεν έχει μεν πυροβοληθεί στο κεφάλι, αλλά πάνω από το αριστερό μάτι. Και στη φωτογραφία αυτή, το χτύπημα φαίνεται να είναι πάνω από το δεξί μάτι.
Άλλη μία απόδειξη λοιπόν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι κάλπικη.
Την ίδια στιγμή και ενώ οι αντιδράσεις για την έλλειψη πληροφοριών γύρω από τις συνθήκες θανάτου και ταφής της σορού του μπιν Λάντεν πληθαίνουν, αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει την πιθανότητα να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την ρίψη της σορού στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση.
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το CNN, ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος παρέλαβε τρία σετ φωτογραφιών από την επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν, τα οποία περιλαμβάνουν:
1. Φωτογραφίες της σορού του Οσάμα μπιν Λάντεν αφού μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για την πλέον αναγνωρίσιμη φωτογραφία του, αφού φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του. Η φωτογραφία είναι ιδιαίτερα σκληρή, με τον μπιν Λάντεν να φέρει μία μεγάλη ανοιχτή πληγή στο κεφάλι πάνω από τα μάτια.
2. Φωτογραφίες από τη ρίψη του μπιν Λάντεν στη θάλασσα από το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson. Φωτογραφίες πριν και αφού η σορός του τυλίχθηκε σε σάβανο.
3. Φωτογραφίες από την εισβολή των αμερικανών κομάντο στο κτιριακό συγκρότημα του μπιν Λάντεν, οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες των δύο νεκρών αδελφών του, του ενός γιου του (νεαρός ενήλικας, γύρω στα 18) και μερικές από το ίδιο το κτίριο.
Η σορός του ηγέτη της αλ Κάιντα ερρίφθη, κατά τους Αμερικανούς, σε αδιευκρίνιστο σημείο στην Αραβική Θάλασσα, έπειτα από «παραδοσιακή μουσουλμανική τελετή» που πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου, τονίζουν πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου.
Ωστόσο, μουσουλμάνοι κληρικοί υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των αμερικανών αξιωματούχων δεν τηρήθηκε το προβλεπόμενο τελετουργικό ταφής, επικρίνοντας το «θολό τοπίο» ως προς τις συνθήκες ταφής του μπιν Λάντεν.
Αφγανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα. «Καθώς οι Αμερικανοί δεν παρείχαν αποδεκτά στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους, και καθώς σύμμαχοι του Οσάμα μπιν Λάντεν δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τον θάνατό του… το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί κάθε συμπέρασμα πρόωρο» τονίζει σε ηλεκτρονική επιστολή ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιντουλάχ Μουτζαχίντ.
Παράλληλα ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχούσε ότι το Πακιστάν θα έθετε σε κίνδυνο την επιχείρηση εναντίον του Οσάμα μπιν Λάντεν με το να «ενημέρωνε τους στόχους», προκαλώντας την αντίδραση του Ισλαμαμπάντ που κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «μονομερείς ενέργειες χωρίς άδεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: