Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μόνο στη Ναύπακτο "Γαλάζια σημαία"

Ανακοινώθηκαν από την την Ελληνική Εταιρία προστασίας της Φύσης οι παραλίες που θα έχουν "Γαλάζιες σημαίες" για το 2011. Από την Αιτωλοακαρνανία μόνο οι παραλίες Γρίμποβο και η Ψανή της Ναυπάκτου περιλαμβάνονται στις 387 συνολικά βραβευμένες με τη διάκριση της μπλε σημαίας ακτές της χώρας
Προφανώς οι υπόλοιποι δήμοι του νομού μας, μεταξύ των οποίων και της Ι.Π. Μεσολογγίου, δεν φρόντισαν να στείλουν τεκμηριωμένο φάκελο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας προστασίας της Φύσης: "η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου".
Όσο για το Μεσολόγγι θα πρέπει να κατανοηθεί ότι δεν φτάνει η νέα μαρίνα για την προσέλκυση επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο, αλλά χρειάζεται και οργάνωση και η εκμετάλλευση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της λιμνοθάλασσας. Το γεγονός ότι δεν στάλθηκε ολοκληρωμένος φάκελος, ώστε η Τουρλίδα να περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων των παραλιών που θα ανεμίζει η Γαλάζια σημαία, αν μη τι άλλο δείχνει ότι και η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί την προχειρότητα της προηγούμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: