Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης ο Στρος Καν !!!

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και πιθανός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη το Σάββατο και ανακρίνεται μετά από καταγγελία για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης μιας καμαριέρας που εργαζόταν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο 62χρονος Στρος-Καν, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK αφού είχε επιβιβαστεί σε μια πτήση της Air France για το Παρίσι, όπως είπε ο εκπρόσωπος του NYPD Πολ Μπράουν.
Η 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης αφού κατάφερε να φύγει από το δωμάτιο του Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στην Τάιμς Σκουέαρ. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση που δέχτηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ για να καθαρίσει.
«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ενώ όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, ο Στρος Καν είχε φύγει ξεχνώντας μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο. Ακόμα δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά βρίσκεται υπό κράτηση.
Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: