Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η αγανάκτηση νίκησε την καταιγίδα

Ούτε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα την Αθήνα δεν πτόησε τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους ενάντια στα νέα μέτρα και το Μνημόνιο. Μέχρι αργά το βράδυ και αψηφώντας τη βροχή εκατοντάδες πολίτες παρέμεναν συγκεντρωμένοι ενώ αυτή την ώρα οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.
Πάνω από 14.000 κόσμος υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα καθώς η προσέλευση του κόσμου αυξανόταν με το πέρασμα της ώρας παρά τη βροχή.

Στη χθεσινή συγκέντρωση υπήρχε παλμός και  η προχθεσινή αμηχανία έδωσε τη θέση της σε πιο ηχηρά συνθήματα και αποφασιστικότητα για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Μεταξύ των συγκεντρωμένων σχηματίζονταν ομάδες που συζητούσαν για τις περαιτέρω δράσεις τους, μαζεύοντας ονόματα και τηλέφωνα για ομάδες σίτισης και παροχής υποστήριξης στη συγκέντρωση.
Πολίτες κάθε ηλικιών, απο οικογένειες με μωρά μέχρι και συνταξιούχοι, σε παρέες μοιράστηκαν αδιάβροχα και ομπρέλες και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο μετρό και σε καφέ και μαγαζιά που λειτουργούσαν κανονικά.
Ο κόσμος κρατώντας ταμπούρλα, τύμπανα και άλλα μουσικά όργανα, φώναζε συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και του Θ. Πάγκαλου. Πολλοί, μάλιστα φώναζαν και "Σουτ μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς", "Για όλους, όλα" και "Πάρτε το μνημόνιο και έξω από εδώ".
Εν τω μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προετοιμάζεται πανευρωπαϊκή ημέρα διαδηλώσεων την Κυριακή 29 Μαΐου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μουμούρης, Ανδρέας Παναγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: