Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

O Δήμος Ναυπάκτου για τα επεισόδια του ΠΑΜΕ

φωτογραφία Π. Σμάνη
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαϊου 2011 ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» που διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας, τα αθλητικά σωματεία Σ.Μ.Υ Ναυπάκτου «Lepanto», τον Α.Σ.Ο.Ν. «ΕΠΑΧΤΟΣ» και με τη συμμετοχή του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας. 
Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829) και την Εργατική Πρωτομαγιά. Στον Αγώνα Δρόμου συμμετείχαν 170 παιδιά και 150 ενήλικες. Καθοριστική ήταν η συμβολή αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης μας καθώς και πολλών δημοτών που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 
Με τη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση, που ήταν αφιερωμένη σε όσους αγωνίστηκαν για την κατάκτηση και διασφάλιση της ελευθερίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, δόθηκε το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι», της συνεργασίας και της ομοψυχίας για την επίτευξη κοινών στόχων. Η δεινή οικονομική και κοινωνική κρίση επιτάσσει τη συνέχιση και ενδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων.
Τιμάμε και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και το δικαίωμα τους να εκφράζονται με τον τρόπο που οι ίδιοι επιλέγουν. Σεβόμαστε τους αγώνες και τη δράση του ΠΑΜΕ, διαφωνούμε όμως με τη συγκεκριμένη ενέργεια των διοργανωτών της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς που επέλεξαν να αγνοήσουν τον προγραμματισμένο εδώ και τρεις μήνες αγώνα δρόμου στον οποίο συμμετείχαν μικρά παιδιά. Η επιλογή ήταν συνειδητή γι’ αυτό και η απογοήτευση όλων όσων συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση στο λιμάνι, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, εκφράστηκε αυθόρμητα και ποικιλότροπα. Στη σημερινή συγκυρία προέχει η συνεργασία και η ενότητα που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και προάγει το κοινό συμφέρον.
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 5ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου
Η Αντιδήμαρχος 
Ζιαμπάρα Μαρία
Ο Πρόεδρος
Σ.Μ.Υ Ναυπάκτου «Lepanto»
Δημήτρης Καραχάλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: