Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απεργοσπαστικές παρεμβάσεις στο Μεσολόγγι

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μεσολόγγι 10-5-2011
Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία βρίσκονται σε 48ωρη απεργία από χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (9-10/5) λόγω της ψήφισης νόμου αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 5-5-2011 από την κυβέρνηση που αυξάνει τις ώρες εργασίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς από 30 σε 40 εβδομαδιαίως.
Άμεσα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση το πρωί με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και ενημερώνει τα σωματεία σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα.
Την Παρασκευή το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Δ.Π.Σ. και Β.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Κόντος κοινοποιεί στους εργαζόμενους (εν δυνάμει απεργούς) λίστα με... ονόματα βρεφονηπιαγωγών για κάθε παιδικό σταθμό ως προσωπικό ασφαλείας χωρίς να ενημερώσει το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου.
Πρόκειται για προσπάθεια καταπάτησης του απεργιακού δικαιώματος των βρεφονηπιαγωγών αφού ορίζει ως μη όφειλε προσωπικό ασφαλείας και κοινοποιεί και ονόματα ανά παιδικό σταθμό.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ δια εκπροσώπου του ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Κόντο, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλος και ο Γ.Γ. Γιώργος Χαρίσης και του εξήγησαν ότι προσωπικό ασφαλείας δεν υφίσταται σε απεργιακές κινητοποιήσεις στους εκπαιδευτικούς.
Ενημερώθηκε επίσης και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Γρ. Καλομοίρης. Στη συνέχεια έγινε και διάβημα στον κ. Δήμαρχο Μεσολογγίου Π. Κατσούλη όπου τονίστηκε από μεριάς μας η προσπάθεια του Προέδρου κ. Κόντου να σπάσει την απεργία. Στο κάλεσμά μας να ανακαλέσει ο κ. Κόντος την απόφασή του, αρνήθηκε κρυπτόμενος πίσω από την προφορική διαβεβαίωση του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Σπ. Χουλιάρα, ότι η ενέργειά του είναι νόμιμη.
Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το προσωπικό ασφαλείας αφορά συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως:
1) Υπηρεσία καύσης νοσοκομειακών υπολειμμάτων
2) Δημοτικού φωτισμού στην πόλη ή στον ευρύτερο Δήμο
3) Ταφή και εκταφή νεκρών στα νεκροταφεία
Σε καμία άλλη περίπτωση δεν δικαιολογείται προσωπικό ασφαλείας.
Καλούμε όλους τους βρεφονηπιαγωγούς που εργάζονται στους ΠΟΕ-ΟΤΑ του Δήμου να καταδικάσουν την συγκεκριμένη ενέργεια και να υπερασπιστούν το δικαίωμα της απεργίας.
Να συνταχτούν με τις αποφάσεις του σωματείου τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, να μας καταγγέλλουν τέτοιου είδους ενέργειες που υπονομεύουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων και τη συλλογική δράση.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: