Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Απόβλητα στον Αχελώο!

ΕΘΑΒΑΝ ΖΩΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ!
Πριν από λίγη ώρα, έπειτα από πληροφορίες της τοπικής αστυνομίας, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τρία άτομα που από φορτηγό επιχείρησαν να ξεφορτώσουν και να θάψουν ζωικά απόβλητα δίπλα στην κοίτη του Αχελώου.
Πρόκειται για βαρύτατη και επικίνδυνη περιβαλλοντική παράβαση και οι τρεις ήδη βρίσκονται στα κρατητήρια της Αστυνομίας στο Αγρίνιο, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε. Όπως μάλιστα προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, οι συγκεκριμένοι μάλλον δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν κάτι τέτοιο και πιθανολογείται πως και κατα το παρελθόν εναπόθεταν και έθαβαν δίπλα στην κοίτη του ποταμού, τα επικίνδυνα απόβλητα...
Τα υπολείμματα των ζώων πιθανότατα προέρχονται από σφαγείο, γεγονός που δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στην υπόθεση, μιας και υποτίθεται πως τα εγκεκριμένα σφαγεία στην περιοχή, έχουν κλιβάνους και εγκαταστάσεις για την καταστροφή αυτών των επικίνδυνων αποβλήτων.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο από την Αστυνομική διεύθυνση.
Οι συλληφθέντες είναι δύο Ελληνες και ένας αλλοδαπός.
(από http://gatosstakeramidia.blogspot.com/ )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ L P G .
Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).
Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.Σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .