Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η διαφάνεια του .......

Επειδή προεκλογικά πολλά θα ακούσουμε για τη διαφάνεια, καλό θα είναι όπου «ακούμε πολλά κεράσια να παίρνουμε μικρό καλάθι».
Παραθέτουμε επιστολή Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πυλήνης που για τρία χρόνια μάταια προσπαθούσε να του δοθούν τα αυτονόητα.
Δηλαδή αποφάσεις δημάρχου, αποφάσεις δημαρχιακής επιτροπής και άκουσον άκουσον τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου!!!!
 ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλήνης.
Με τις υπ΄ αρίθ΄ 29/01/2007 και 2-03-07 επιστολές μου (επισυνάπτονται) προς τον Δήμαρχο Πυλήνης ζήτησα την παραχώρηση των εγγράφων (αναλυτικά αυτά αναγράφονται στα αιτήματά μου) τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων μου.
 Mετά από αναμονή και αφού ο Δήμαρχος Πυλήνης αρνήθηκε στην ουσία την παραχώρηση των αιτούμενων εγγράφων, προσέφυγα με την από 17/04/07 επιστολή μου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η οποία με το υπ΄ αρίθ΄ 8625+5412-10-5-07 έγγραφό προς το δήμαρχο Πυλήνης, ζητά την παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων τονίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωση (επισυνάπτεται το έγγραφο).
Δυστυχώς και αυτή η εντολή δεν ευαισθητοποίησε τον δήμαρχο Πυλήνης ο οποίος δεν παραχώρησε τα αιτούμενα έγγραφα.
 Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη και μετά από επανειλημμένες αρνήσεις του Δημάρχου να απαντήσει, ζήτησε και αυτός με την σειρά του την παραχώρηση των σχετικών εγγράφων (επισυνάπτεται η αλληλογραφία).
Όμως και πάλι ο δήμαρχος Πυλήνης αρνήθηκε την παραχώρηση των αιτούμενων εγγράφων.
Μετά και από αυτή την δυσάρεστη και πρωτοφανή εξέλιξη, επέλεξα το δρόμο της διαμαρτυρίας με την αποχώρηση μου -κάθε φορά- από τις συνεδριάσεις των δημοτικών Συμβουλίων, πιστεύοντας ότι ο Δήμαρχος επιτέλους θα παραχωρήσει τα αιτούμενα έγγραφα.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά έκανα λάθος.
Δύο χρόνια περιμένω την παραχώρηση των στοιχείων, τα οποία κρίνονται άκρως απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων μου ως δημοτικός Σύμβουλος.
Δεν γνωρίζω αν οι υπεύθυνοι έχουν κάτι να κρύψουν, είναι αλήθεια όμως ότι, κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες (με την μη παραχώρηση των έγγράφων) έλεγχος δεν είναι δυνατόν να γίνει, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ρόλο που οι νόμοι της πολιτείας δίνουν στους εκάστοτε αιρετούς δημοτικούς συμβούλους.
Ως ύστατη επιλογή, ζητώ τη συνδρομή σας ώστε τα έγγραφα να μου παραδοθούν έστω και σήμερα καθώς επίσης και να μου παραδίδονται ανελλιπώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου.
Πιστεύω ότι αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα η παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων σε κάθε δημότη και ειδικότερα σε δημοτικούς συμβούλους.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευγενική σας ανταπόκριση

Επισυνάπτονται: α) Η από 29/01/2007 επιστολή μου προς το Δήμαρχο Πυλήνης
Β) η από 2/3/07 επιστολή προς το Δήμο Πυλήνης
Γ) η από 17/4 07 επιστολή μου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Συνήγορο του Πολίτη, εισαγγελέα Μεσολογγίου κ.λ.π.
Δ) Η από 10/03/07 απάντηση του Δήμου Πυλήνης.
Ε) Το υπ΄ αριθ΄ 8625+5412-10-5-07 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
Ζ) Οι υπ΄ αρίθ΄ 7140/8-5-08, 7140.1/28-6-07,7140.2/27-9-07,7140.3/31-10-07 επιστολές της Ανεξάρτητης αρχής Συνήγορος του Πολίτη
Η) Η υπ΄ αρίθ΄5760/2-8-07 επιστολή από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΣΙΜΟΥ 26/11/08
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΝΗΣ

Για την ιστορία και τη δημοκρατία η εντολή της εισαγγελέα Μεσολογγίου για άμεση παράδοση των ζητούμενων «χάθηκε» για μήνες- κατά πάγια τακτική- από τον Δήμαρχο Πυλήνης, και «εμφανίστηκε» όταν ο δημοτικός σύμβουλος επανήλθε διαμαρτυρόμενος στην εισαγγελία Μεσολογγίου!!!!!!
Μεσαίωνας με μελανές καταστάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές!!!!!!!
Αλήθεια πόσο τιμάτε η σιωπή αυτών που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την ενημέρωση και τη διαφάνεια;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: