Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Χαμός με το "χρίσμα" της ΝΔ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τελικά δεν ανακοινώθηκαν από τον υπεύθυνο Περιφερειακών Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Ευβοίας Σίμο Κεδίκογλου, που επισκέφθηκε χθες την Αιτωλοακαρνανία, τα γαλάζια χρίσματα για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αλλά ούτε και για τον υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου. Μετά την κοινοποίηση της χθεσινής απόφασης του Αντώνη Σαμαρά στους άμεσα ενδιαφερόμενους για στήριξη του Γιώργου Παπαναστασίου ως υποψήφιου Περιφερειάρχη, επακολούθησε εντονότατη αντίδραση, τόσο από τον Σπήλιο Λιβανό, όσο και από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας της ΝΔ,  καθώς και δεκάδες κομματικά στελέχη από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Πολλοί ρίχνουν ευθύνες στον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και τηλεφωνούν σε ανθρώπους του Σαμαρά μιλώντας για μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου. Στις αντιδράσεις μαθαίνουμε ότι συμμετέχουν και οι νεοδημοκράτες βουλευτές της περιοχής.
Ο μόνος που δεν αντέδρασε και αποδέχτηκε την απόφαση ήταν ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Έτσι μετά την εξέλιξη αυτή δεν υλοποιήθηκαν τα αρχικά σχέδια που προέβλεπαν ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παπαναστασίου χθες Τετάρτη.
Ο υπεύθυνος Περιφερειακών Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας αρκέστηκε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο, στην οποία τόνισε πως η ΝΔ θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη στήριξη του στον υποψήφιο Δήμαρχου Αγρινίου Δ. Σταμάτη και να εκφράσει την αισιοδοξία του για τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: