Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται το σήριαλ της "Αναπτυξιακής Μπουλιάδας" στη Ναύπακτο με τον Θωμά Κοτρωνιά να παίρνει θέση

Κι άλλο επεισόδιο στο σήριαλ της Αναπτυξιακής Μπουλιάδας μέσω της εκπομπής "Διαγωγή Κοσμία" του Βαγγέλη Καρανικόλα στον Lepanto FM, αυτή τη φορά από τον Κώστα Καρακώστα, ο οποίος σημειώνουμε είναι μέγας ατακαδόρος.
Η κουβέντα επί των καταγγελιών όλων των Δημοτικών παρατάξεων κατά του Γιάννη Μπουλέ που αφορούν την αξιοποίηση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ως προεκλογικό εργαλείο.
Στη ροή της συζήτησης ο Καρανικόλας έθεσε ως επιχείρημα υπέρ του Μπουλέ το γεγονός ότι ήταν πετυχημένος Δήμαρχος και κατά συνέπεια τυγχάνει ευρείας αποδοχής στο δήμο Πυλλήνης. Εκεί ο Καρακώστας αμόλησε τη δηλητηριώδη ατάκα: "Για αποδοχή μιλάμε; Έχετε δει τι γίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πυλλήνης; Τέτοιες συνεδριάσεις μόνο στην Ταϊλάνδη και την Πυλλήνη γίνονται". 
Τώρα να πεις ότι έχει άδικο, δεν έχει. Όλοι θυμούνται τις καταγγελίες Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κατά του Μπουλέ που αφορούν βιαιοπραγία και τραυματισμό του, ενώ σπάνια τελειώνει ομαλά το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι' αυτό άραγε έχουμε καιρό να δούμε μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλλήνης από την τοπική τηλεόραση;
Νέα εξέλιξη εν τω μεταξύ αποτελεί η παρέμβαση του Δημάρχου Αποδοτίας Θωμά Κοτρωνιά, ο οποίος παίρνει θέση αναφορικά με την αξιοποίηση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής δηλώνοντας:
 «Ο δήμος Αποδοτίας ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Αιτωλικής που κατέχει το 88% είναι αυτονόητο ότι έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μια αγωνία για το μέλλον της εταιρίας. Μετά το ζήτημα που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπάκτου θεωρώ ότι πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση τους, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνοντας σύμβουλος, για να διευκολύνουν την περαιτέρω διαδικασία για να μείνει έξω από τα προεκλογικά πράγματα και τους στόχους του καθενός».
Θυμίζουμε ότι ο Παπαθανάσης έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, παρόλο που ο Καλλικράτης δεν προβλέπει τέτοιο ασυμβίβαστο.
Αντίθετα, ο Γιάννης Μπουλές δεν έχει εκδηλώσει σχετική πρόθεση, παρόλο που ο Νόμος ορίζει σαφές κώλυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου για υποψηφίους Δημάρχους.
Ως επιχείρημα ο Μπουλές αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει ανακηρυχθεί η υποψηφιότητά του και κατά συνέπεια νομίμως παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. 
Επιλέγει δηλαδή και αυτός να υποστηρίξει έμπρακτα το μνημειώδες "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", παρά τις βαριές επίσημες καταγγελίες. Εκτός και αν δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι τελικά υποψήφιος...
Σήμερα πάντως Δευτέρα συνεδριάζει το ΔΣ της Αιτωλικής Αναπτυξιακής για το θέμα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Μπουλέ και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όπως πάνε τα πράγματα, μάλλον θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση...
(από http://nafpaktos24.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: