Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη συνέντευξη τύπου του Κατσιφάρα

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Απόστολος Κατσιφάρας στα Γραφεία της Ενώσεως Συντακτών Πάτρας, παρουσία του προέδρου της ΤΕΔΚ Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του πρώην αντινομάρχη Γιώργου Αθανασόπουλου και του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αλεξόπουλου.
«Θα μείνουμε καθηλωμένοι στη μιζέρια, τη στασιμότητα, τη μοιρολατρία και τις διαπιστώσεις, στα αδιέξοδα της μικροπολιτικής, στη στεγνή ρητορεία και τις καταγραφές, στο συμβιβασμό με την τελευταία θέση ή θα τολμήσουμε να αλλάξουμε ότι μας πληγώνει, ότι μας πνίγει, θα τολμήσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας, να κάνουμε τα άλματα που πρέπει και μπορούμε;», τόνισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κατσιφάρας και εξήγησε ότι το πρόγραμμα αναγέννησης της Δυτικής Ελλάδας θα καταρτιστεί από έμπειρους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και επιστήμονες. «Θα είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό στοχευμένο στην ανάπτυξη και την κοινωνική συλλογή».

Αναφέρθηκε επίσης «στο έμπειρο δυναμικό της περιοχής μας», και συγκεκριμένα στους 3 νομάρχες (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) με τους οποίους τον συνδέουν και φιλικοί δεσμοί. «Τους σέβομαι, τους εκτιμώ, είναι άξια στελέχη στον απόλυτο βαθμό, θα τους σεβαστώ και αύριο το πρωί. Είναι φίλοι μου και θέλω τη βοήθειά τους».
Ο κ. Κατσιφάρας έκανε αναφορά και στους τοπικισμούς που έφεραν την Δυτική Ελλάδα τελευταία σε ανάπτυξη θεωρώντας τον Καλλικράτη ως «μια ευκαιρία να ανοίξουμε τα σύνορα της σκέψης και δράσης».
Τέλος τόνισε ότι παρά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αρχική άρνησή του να αναλάβει τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, η υποψηφιότητά του, ήταν προσωπική του επιλογή, έγινε με τη θέλησή του και με την πίστη του ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: