Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιπολίτευση στο δήμαρχο Θέρμου για τα σχολεία ...

Από το Θέρμο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση:
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
 ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
Το πανεκπαιδευτικό αίτημα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων, των φορέων, του Δήμου και όλης της κοινωνίας για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης νέου ενιαίου σύγχρονου σχολείου στο οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος, για να στεγαστεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο που βρίσκονται για τέταρτη σχολική χρονιά στα λυόμενα, ακυρώνεται στην πράξη, αφού ο Δήμαρχος Θέρμου κατά την ημέρα του Αγιασμού, στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, ανακοίνωσε μπροστά σε όλους ότι το Γυμνάσιο θα στεγαστεί στο υπάρχον κτήριο που θα …επισκευαστεί, ενώ το Λύκειο θα μεταφερθεί σε νέο κτήριο που υποτίθεται ότι θα γίνει στο χώρο του οικοπέδου, χωρίς να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών δημοπράτησης και κατασκευής του, το οποίο μάλιστα κτηριολογικά θα προσαρμοστεί στον αριθμό των μαθητών, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές του Λυκείου εξασφάλισαν τη μόνιμη παραμονή τους στα λυόμενα, για τα επόμενα χρόνια, αφού η κατασκευή του νέου σχολείου δεν είναι καν στα ώριμα έργα της σχολικής στέγης που ανακοίνωσε η Περιφέρεια τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση του Δημάρχου η οποία ουδέποτε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και για την οποία κανείς δεν γνώριζε τίποτα και κανείς δεν γνωρίζει ποιος την αποφάσισε, ερήμην όλων των ενδιαφερομένων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ως συνδυασμός της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και ως Δημοτική ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις, από τον Απρίλη του 2008, που πάρθηκε η απόφαση για τη διεκδίκηση νέου σχολικού συγκροτήματος, τονίσαμε την ανάγκη για την επίσπευση των διαδικασιών αγοράς νέου οικοπέδου και δρομολόγηση των διαδικασιών για το νέο σχολείο. Παράλληλα, εκφράσαμε τη διαφωνία μας για την προώθηση, ισοβαρώς ταυτόχρονα, δύο αιτημάτων: α) νέο σχολείο και β) επισκευή του παλιού. Και αυτό, γιατί πιστεύαμε ότι το διπλό αίτημα προς την πολιτεία το οποίο επικαλούνταν ο Δήμαρχος, ήταν αναποτελεσματικό και αποδυνάμωνε το πανεκπαιδευτικό αίτημα της υπόθεσης της κατασκευής ενός καινούργιο και σύγχρονου  διδακτηρίου στο Θέρμο.
Από το Νοέμβρη του 2009 προτείναμε στο Δημοτικό συμβούλιο  να υπάρξει πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, μετά από σχετική εισήγηση και απόφαση που θα έπαιρνε το Νομαρχιακό συμβούλιο Αιτ/νίας. Όμως η Δημοτική πλειοψηφία, μετά από 2 μήνες ετοίμασε εισήγηση πολλών σελίδων(!)που έθετε όλα τα κτιριακά προβλήματα της εκπαίδευσης και αποδυναμώνονταν το αίτημα για νέο σχολείο.
Σήμερα, δυστυχώς για τη νεολαία και τον τόπο μας επιβεβαιωθήκαμε στις επιφυλάξεις μας και τους φόβους μας για τι πρόκειται να γίνει και έφτασε η ώρα της ευθύνης και των αποφάσεων.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Θέρμου, όλους τους γονείς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να δραστηριοποιηθούν για να τερματιστεί το απαράδεκτο καθεστώς της ανισότητας στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι ένα καθολικό αίτημα που αφορά το μέλλον του τόπου μας, τη νεολαία και τις επόμενες γενιές. Είναι η ώρα της ευθύνης και των αποφάσεων!
                                                         Θέρμο 14-9-2010

Η Αφορμή για την παραπάνω ανακοίνωση δόθηκε από την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, κατά τον χθεσινό αγιασμό των σχολείων όπου τόνισε:
«Θέλω να σας ενημερώσω για την πορεία του σχολείου. Το παλιό σχολείο το πέτρινο έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 ευρώ και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο- Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί.
Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγαστεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε. 
Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο και με βάση  τον αριθμό μαθητών που έχει το Λύκειο θα καθοριστούν οι αίθουσες και οι άλλοι χώροι που χρειάζονται.
Πιστεύω ότι και αυτό θα ξεκινήσει σύντομα ώστε μέσα στη νέα χρονιά θα είναι όλα έτοιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: