Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τσίρκο ο συνδυασμός των Αντωνόπουλου-Τραπεζιώτη

Τριγμοί, έκπληξη και αγανάκτηση δεν κυριαρχούν απόψε μόνο στο Πασοκικό στρατόπεδο σχετικά με τις εξελίξεις και το παρασκήνιο που υπήρξε γύρω από το θέμα της απόσυρσης Β. Αντωνόπουλου και Δ. Τραπεζιώτη.
Αν και τα «όργανα» ακούστηκαν από το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Π. Σούλου (όπου κατοικοεδρεύει ο κ. Δ. Τραπεζιώτης) σήμερα το βράδυ (Παρασκευή) σε γνωστό καφενείο στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου όπου συχνάζουν φίλοι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάνου Κουρουμπλή αλλά και υποστηρικτές της κίνησης Αντωνόπουλου-Τραπεζιώτη έγινε κυριολεκτικά το ΣΩΣΕ!!! Οι κύριοι Ντάουλας, Μακρής, Σύρρος και άλλοι ξεσπάθωσαν με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δύο ενώ κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αύριο το πρωϊ (Σάββατο), στο κέντρο «Κοράλι» του Αγρινίου όπου έχει κληθεί να συμμετάσχουν σε συνέλευση οι υποστηρικτές των κ. Αντωνόπουλου και Τραπεζιώτη αναμένεται να επικρατήσει αρκετή ένταση καθώς η πλειοψηφία αυτών που θα παρευρεθούν (30-40 άτομα αναμένονται) θα μιλήσουν με σκληρή γλώσσα για όσα έχουν διαδραματισθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Αντωνόπουλος θα αναφερθεί στο γκάλοπ που έγινε και στο οποίο κατά μια πληροφορία η κίνηση του είχε ποσοστό γύρω στο 13% και κατά μια άλλη μονοψήφιο νούμερο ως βασική αιτία της υπαναχώρησης του. Θα αναφέρει επίσης τις δυσκολίες συγκρότησης αξιόμαχου ψηφοδελτίου αλλά και στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις ενός ευπρόσωπου εκλογικού αγώνα που ο ίδιος δεν μπορεί να καλύψει. Όπως λένε οι πληροφορίες μας στο τέλος της τοποθέτησης του, ο κ. Αντωνόπουλος θα καλέσει τα μέλη της…. «παράταξης» να αποφασίσουν κατά συνείδηση το τι θα κάνουν στη συνέχεια δηλώνοντας παράλληλα ο ίδιος την αποχώρηση του.
Από την πλευρά του ο κ. Τραπεζιώτης θα αναγνωρίσει όλες τις αδυναμίες που έχει επισημάνει ο κ. Αντωνόπουλος αλλά θα ζητήσει από τους παριστάμενους η «παράταξη» να συνεχίσει τη  λειτουργία της και να διαπραγματευθεί με τον συνδυασμό του κ. Παύλου Μοσχολιού τη συμμετοχή της, σε αυτόν.
Είναι φανερό ότι και οι δύο με όλα τα παραπάνω θα επιχειρήσουν να απαλύνουν τις εντυπώσεις και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί. Το εάν θα τα καταφέρουν τελικά είναι ένα ερώτημα.
Πάντως στο γενικότερο ζήτημα η στάση και θέση τόσο των επικεφαλής αυτής της παράταξης όσων και αυτών που τους ακολουθούν, έχει πολύ μικρή σημασία.
Το πολιτικό ενδιαφέρον αφορά το ΠΑΣΟΚ και όλους αυτούς που επεξεργάστηκαν και προώθησαν τέτοιου είδους λύσεις. Σε αυτό ακριβώς, αναφέρθηκε επώνυμος και σεβαστό κομματικό στέλεχος που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε το σημερινό ΠΑΣΟΚ «Τσίρκο» με ερασιτέχνες όμως ακροβάτες και «γερασμένα θηρία». Παράλληλα ο ίδιος σχολιάζοντας τα όσα έγιναν και τα όσα θα ακολουθήσουν επισήμαινε ότι θα πετύχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούσαν και περίμεναν οι εμπνευστές τους.
Άλλες πληροφορίες μας που αντλήθηκαν με άμεσο τρόπο μιλούσαν ακόμη και για αποχωρήσεις υποψηφίων συμβούλων από τον συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιού εάν και εφ’ όσον σε αυτόν τελικά συμπεριληφθεί και ο κ. Δ. Τραπεζιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: