Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ...Ζούμε στην εποχή της μονομερούς λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων...

Η κυβέρνηση ασκεί την διακυβέρνηση της χώρας σχεδόν ένα χρόνο και η κρίση που την πλήττει συνεχίζεται αμείωτη διαβρώνοντας κάθε συνεκτικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας. Ζούμε πλέον στην Μ.Μ (μετά μνημονίου) εποχή. Ζούμε στην εποχή της περικοπής μισθών και συντάξεων, στο κουτσούρεμα των δαπανών για την υγεία και την παιδεία και άλλων ζωτικών υπηρεσιών του δημοσίου. Ζούμε στην εποχή της μονομερούς λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων.Ζούμε στην εποχή της ύφεσης, της μείωσης του ΑΕΠ και της αύξησης της ανεργίας. Ζούμε στην εποχή της περιστολής, αν όχι της ακύρωσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους. Ζούμε στην εποχή της ανηφόρας των spreads και των έντοκων γραμματίων δανεισμού.
Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχο, αναλίσκεται στην πολιτική του κάθε μέρα βλέποντας και κάνοντας. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της καινοτομίας αναδιανέμει τις λειτουργίες του κράτους σε αρμοδιότητες προσώπων-υπουργών, αγνοώντας βασικές αρχές της δημοκρατικής συλλογικής διακυβέρνησης και προπαντός μη αντιλαμβανόμενη ότι η πολιτική δεν είναι ζήτημα ανασχεδιασμού επιτρόπων και αρμοδιοτήτων αλλά σθεναρής και προγραμματισμένης πολιτικής απόφασης και εφαρμογής της. Οι άπειροι μαθητευόμενοι μάγοι ή μαθαίνουν ή απορρίπτονται.
Στο όνομα της εξήγησης για την διόγκωση του δημόσιου χρέους και του υπερβολικού ελλείμματος προσφεύγουν στην αιτιολόγηση της συλλογικής ευθύνης που θυμίζουν πρακτικές που απάδουν στο δημοκρατικό πολίτευμα και στην ευθύνη του πολιτικού. Οι αφορισμοί “όλοι μαζί τα φάγαμε” προσβάλουν βάναυσα το λαϊκό αίσθημα που υπομένει για την ώρα καρτερικά την απαξίωση του και το κατρακύλισμα στην φτώχεια. Οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν είναι συνένοχοι, υπεύθυνος είναι αυτός που κατέχει την πολιτική εξουσία και την ασκεί.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και προπαντός την πολιτική ευθύνη να πει όλη την αλήθεια στο λαό ώστε να μην ωραιοποιείται η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας με ασαφείς δεσμεύσεις και αδόκιμες υποσχέσεις. Ο ελληνικός λαός δεν φοβάται την αλήθεια αλλά την απόκρυψη της και τον εμπαιγμό του από τους πολιτικούς. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν αποτελεσματικές πολιτικές και όχι συμβουλές και διεθνείς παραινέσεις χωρίς αντίκρισμα. Εξ' άλλου η πρόσφατη αναγνώριση από το ΔΝΤ ότι εφάρμοσε λάθος συνταγή στην Ελλάδα επιτάσσει όχι μόνο να ορισθεί ημερομηνία εξόδου από την επιτήρηση αλλά και να αναλάβουν οι πολιτικοί τις ευθύνες και όχι να κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέτυχε παταγωδώς στις προβλέψεις του αλλά η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει όρθια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς ούτε για αποτυχία. Δεν μπορεί ο οικονομικός, πολιτικός και πολιτισμικός μαρασμός να είναι το πεπρωμένο της Ελλάδας. Καλούμε λοιπόν τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Πρωθυπουργό της χώρας Γ. Α. Παπανδρέου να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να εκπληρώσει το ιστορικό του χρέος να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει γιατί όπως φαίνεται ως σήμερα κανείς άλλος δεν μπορεί. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και όχι από τις προθέσεις και αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι για να συνεισφέρουν τα δέοντα ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους και τα καθήκοντά τους γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: