Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον Θύμιο Σώκο

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε χθες την έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Θύμιο Σώκο.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν:
· Η εξέλιξη των έργων κατασκευής της «Ιόνιας Οδού», των βασικών κάθετων οδικών αξόνων και της σύνδεσής της με ΝΑΒΙΠΕ – Αστακό και Αμφιλοχία - Άκτιο.
· Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ιδιαίτερα στην καπνοκαλλιέργεια, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νομό για εναλλακτικές και πρωτοποριακές καλλιέργειες.
· Η δυναμική ανάπτυξης που διαμορφώνεται στο νομό με τη λειτουργία της ΝΑΒΙΠΕ με τη ταυτόχρονη προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής.
· Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και η υλοποίηση νέων εγγειοβελτιωτικών έργων.
· Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής από την εκτροπή του Αχελώου, οι δικαστικές διενέξεις των τοπικών φορέων με το δημόσιο, οι ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η σχετική απόφαση που αναμένεται από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε τα ακόλουθα:
«Συνάντησα σήμερα ένα φίλο, με τον οποίο έχουμε αγωνιστεί από κοινού για τα προβλήματα του τόπου μας. Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί κεντρικό συντελεστή των αναπτυξιακών προοπτικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Χρειαζόμαστε πολιτικές που να διαφοροποιούν το παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος και να βασίζονται στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών της Περιφέρειας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o sokos to paizei adikimenos..o mi epaggelmatias tis politikis