Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η χρηματοδότηση έργων πολιτικής προστασίας και η ένταξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου στο ΕΣΠΑ

Συνάντηση με τον νομάρχη Θύμιο Σώκο είχε χθες (Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010) στη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας ο  γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την  έγκριση της  χρηματοδότησης έργων πολιτικής προστασίας σε περιοχές του Ξηρομέρου που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007.
Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολόπουλος η χρηματοδότηση των έργων σε πυρόπληκτες περιοχές του νομού, εξασφαλίσθηκε από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (γνωστό και ως Ταμείο Μολυβιάτη).
Τα έργα που θα υλοποιηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 754.400€ και είναι τα εξής:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( Δ.Δ.ΜΠΑΜΠΙΝΙ ) Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ. Προϋπολογισμός 95.000,00 Ευρώ.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( Δ.Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ).Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Προϋπολογισμός  175.000 Ευρώ.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ( ΓΕΦΥΡΙΩΝ ) ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( Δ.Δ. ΜΠΑΜΠΙΝΙ) Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Προϋπολογισμός 32.400 Ευρώ.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (Δ.Δ. ΣΚΟΥΡΤΟΥ)  Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Προϋπολογισμός65.000,00 Ευρώ.
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Προϋπολογισμός 287.000,00 Ευρώ.
Ακόμη ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. του 4ουΔημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου με προϋπολογισμό 3.100.000 €.
Σε δήλωσή του ο κ. Σώκος επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας συνεργάζονται στενά ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του νομού μας.
Οι σημερινές εντάξεις έργων σε συνδυασμό με τις προηγούμενες (νέα σχολικά κτίρια στο Αγρίνιο, ύδρευση Μύτικα, έργα οδοποιίας από το  ΕΣΠΑ ) μειώνουν κατά πολύ την έλλειψη υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία σε πολλούς τομείς που είχαν δημιουργήσει μεγάλο έλλειμμα στα θέματα ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: