Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Παραπληροφόρηση από τους ... άλλους και παρα ... πληροφόρηση από το δήμαρχο Μεσολογγίου

Από τον συνδυασμό «Όραμα-Δημιουργία» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, λάβαμε δελτίο τύπου με αποστολέα του  e-mail τον κ. Δημήτρη Μαλαβέτα (ο οποίος προφανώς  έχει αναλάβει τον ρόλο του υπεύθυνου τύπου του συνδυασμού). Το δημοσιεύουμε με παρέμβαση δικών μας σχολίων:
«Κάποιοι, είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε σκόπιμα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν  την παραπληροφόρηση και τη σπέκουλα για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τη δημοτική μας αρχή.
Είναι προφανές ότι απώτερος στόχος αυτής της παραπληροφόρησης είναι η ανάσχεση του πλειοψηφικού ρεύματος που γιγαντώνεται στην τοπική μας κοινωνία ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοέμβρη.» σχολίασε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, και επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία»  Γιάννης Αναγνωστόπουλος για τις αναφορές υποψηφίων δημάρχων και τα δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου Μεσολογγίου.
Βρε τα παλιόπαιδα που παραπληροφορούν τον κόσμο και δεν καταλαβαίνουν το τεράστιο έργο του δημάρχου που έκανε το Μεσολόγγι έναν απέραντο ανθόκηπο... αν κρίνουμε από τα τιμολόγια που ο δήμος χρωστάει στο γνωστό κηπουρό….
Ο κ. Αναγνωστόπουλος μάλιστα επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του για την οικονομική κατάσταση του δήμου.
Η επανάληψη είναι για … εμπέδωση


Συγκεκριμένα τόνισε:
«Προκειμένου να σταματήσει αυτή η σκόπιμη παραπληροφόρηση των πολιτών του δήμου μας, θεωρώ επιβεβλημένο να επαναλάβω ότι το  εύρος των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου οφείλεται αποκλειστικά στους εξής λόγους:
Το εύρος οικονομικών υποχρεώσεων (τα φέσια δηλαδή που θα κληθεί να πληρώσει ο επόμενος)  πόσο εύρος έχει κ. δήμαρχε;
Πρώτον. Ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει καθημερινά ανάγκες οι οποίες και πρέπει να εξυπηρετούνται. (Καύσιμα, επισκευές οχημάτων, προμήθεια κάδων, ηλεκτρολογικού υλικού, Η/Υ, ΟΤΕ κλπ.)
Οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν και άλλες ανάγκες όπως είναι η αποβολή των … περιτωμάτων (κοινώς σκ@τά)
Δεύτερον. Με δεδομένη στη κρίση που διέρχεται τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα μας,
Λόγω της δεδομένης κρίσης κ. δήμαρχε ο δήμος σας αγόρασε  την πανάκριβη mercedes;
συνειδητή ήταν η πολιτική μας απόφαση, αφενός να μειώσουμε τα τέλη σε ευπαθείς ομάδες πολιτών και αφετέρου να μην προβούμε σε αυξήσεις των δημοτικών τελών στο σύνολο των πολιτών, κάτι που αυτόματα συνεπάγεται μειωμένα έσοδα.
Εδώ μας δουλεύετε κανονικά αφού έχουμε τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα.
Τρίτον. Τα τοκοχρεολύσια ύψους 1.000.000€ και πλέον που καταβλήθηκαν από το ταμείο του Δήμου για δάνεια του παρελθόντος της ΔΕΥΑΜ και των Δημοτικών Αλυκών. Δάνεια που συνάφθηκαν στο σύνολό του σχεδόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Πρεβεζάνου.
Παραλάβατε δηλαδή «καμμένη γή» και παραδίνεται στάχτες και φέσια …
Τέταρτον. Από τη κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών  αποκλειστικά από το ταμείο του Δήμου, το ύψος της οποίας ξεπέρασε τα 700.000€. Δηλαδή για προσλήψεις που έγιναν από τη δημοτική αρχή του κ. Πρεβεζάνου.
Δηλαδή εσείς κ. δήμαρχε δεν θα προσλαμβάνατε σχολικούς φύλακες και δεν θα δημιουργούσατε δημοτική αστυνομία;
Τα ποσά που καταβλήθηκαν από το ταμείο του δήμου για τα τοκοχρεολύσια και τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των προμηθευτών.
Δηλαδή … δηλαδή …. δεν έπρεπε να πληρωθούν;
Και σε κάθε περίπτωση η δημοτική μας αρχή δεν είναι αυτή που δημιούργησε αυτές τις δαπάνες…(Δάνεια ΔΕΥΑΜ και Αλυκών, προσλήψεις σχολικών φυλάκων και αστυνομικών).
Εσείς θα βάζατε λουκέτο;
Ειδικά για τις δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΥΑΜ και Αλυκές) πρέπει να τονιστεί ότι η μόνη δανειοδότηση που έγινε, ήταν της ΔΕΥΑΜ ύστερα από πρόταση του τότε προέδρου   κ. Γ. Σπανού και ήταν ύψους 100.000€ για εξόφληση της ΔΕΗ.
Την πρόταση του Σπανού δεν την αποδεχτήκατε;
Όσον αφορά τη δανειοδότηση του δήμου θέλω να επαναλάβω, ότι πλην των σχολικών φυλάκων από το ποσό που έχει εκταμιευτεί, ούτε ένα ευρώ δεν έχει διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών δηλαδή για μισθοδοσία προσωπικού… ή για «δημόσιες σχέσεις» παρά μόνο για εξόφληση προμηθευτών.
Επαναλαμβάνετε τα ίδια με παραπάνω το … εμπεδώσαμε ….
Και μάλιστα η δανειοδότηση του δήμου είναι ύψους 1,3 εκ.€ αφού το άλλο δάνειο δεν έχει εκταμιευτεί και κατά συνέπεια δεν έχει δημιουργηθεί οποιαδήποτε υποχρέωση σε βάρος του δήμου.
Δάνειο 1.300.000 € και ακολουθεί και άλλο ….. Θα τα πληρώσει ο επόμενος, ενώ εσείς προηγουμένως κατηγορούσατε τον προκάτοχό σας για τα τοκοχρωλύσια 1 εκ € …..
Συνεπώς, η περιγραφή της οικονομικής κατάστασης του δήμου γίνεται με όρους σκόπιμης παραπληροφόρησης για τη δημιουργία και μόνο πρόσκαιρων εντυπώσεων.
Τώρα όμως έχουμε τη βεβαιότητα της δικιά σας παρα …. πληροφόρησης ….
Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένη και την παρουσίαση μιας ακόμη πτυχής της οικονομικής μας πολιτικής που μάλλον σκόπιμα παραβλέπεται από τους  «δήθεν», που  κόπτονται για το καλό του δήμου «προασπιζόμενη»  το κοινό συμφέρον.
Με πολιτική μας απόφαση εντάξαμε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ την ύψους 600.000€ συμμετοχή της ΔΕΥΑΜ για τα μεγάλα έργα της ύδρευσης Ευηνοχωρίου και αποχέτευσης Αγίου Θωμά, ώστε να μην υπάρξει επιπλέον δανειοδότηση της επιχείρησης, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα την υλοποίηση άλλου ή άλλων έργων, να «καυχιόμαστε» και να στείλουμε τον λογαριασμό στους δημότες…
Τώρα τους ρίξατε όλους τους «δήθεν» στο καναβάτσο ….
Επίσης με 300.000€ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ αποζημιώσαμε για επικείμενα ιδιοκτήτες στην περιοχής της επέκτασης του σχεδίου πόλης, όπου και ήδη έχουν ξεκινήσει σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις(διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών, κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης κλπ.).
Το αυτονόητο της αποζημίωσης για τα επικείμενα και της διαχείρησης των μικροπαρεμβάσεων δεν μπορεί να είναι σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις ….
Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για την τρέχουσα χρονιά (2010) η χρηματοδότηση από το Κράτος του δήμου είναι μειωμένη κατά 900.000€.
Ενώ οι εργαζόμενοι τρώγανε με «χρυσά κουτάλια»…..
Προς αποφυγή οποιονδήποτε λανθασμένων εντυπώσεων πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το σύνολο των δαπανών του Δήμου τελεί υπό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Επίτροπος) για τη νομιμότητα των δαπανών και ο ισολογισμός του Δήμου ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές. Εκτός και αν όσοι υποστηρίζουν αυτά θέλουν να αντικαταστήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.» κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Ο επίτροπος ελέγχει την νομιμότητα των παραστατικών μόνο, αφού δεν μπορεί να γνωρίζει ότι το «νόμιμο» τιμολόγιο για κατασκευή ξύλινων παραθύρων στον παιδικό σταθμό είναι για εργασίες που δεν έγιναν αφού τα παράθυρα δεν είναι ξύλινα αλλά … αλουμίνια…
Καληνύχτα σας κ. δήμαρχε ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: