Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Να τελειώνουμε επιτέλους, με τους μικρέμπορους της αυτοδιοίκησης.

Ευθεία επίθεση στο δήμαρχο Αποδοτίας γίνεται από την Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας με δελτίο τύπου που λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Εξαγωγή του ρουσφετιού και της κακοδιαχείρισης επιχειρεί ο τελευταίος και αποχωρών δήμαρχος Αποδοτίας. Γνωστός στην περιοχή για την σταθερότητα στις απόψεις του, αποφάσισε να γίνει ευρύτερα γνωστός. Έστειλε λοιπόν το γκρέιντερ του δήμου Αποδοτίας για μια φιλική εξυπηρέτηση στην Αράχωβα και το Νεοχώρι του Δήμου Πλατάνου. Κάποια διάνοιξη ήταν προφανώς αναγκαία και ο κ. Κοτρωνιάς σκέφθηκε ότι αφού προχωράμε με τον Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση, γιατί να μην έχουμε και Καλλικράτη στο ρουσφέτι και την εκδούλευση. Καθόλου αθώα η σκέψη του. Εξ άλλου και ο επικεφαλής του συνδυασμού του, ο κ. Παπαθανάσης τα έχει ανάγει σε επιστήμη κάτι τέτοια.
Το θέμα ήρθε για συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πλατάνου. Οι φωνές διαμαρτυρίας ήταν πολλές, καταδίκασαν την πρακτική της ψηφοθηρίας, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί των μικρέμπορων της αυτοδιοίκησης. Το ρουσφέτι γι’ αυτούς είναι κάτι σαν την χλωρίνη KLINEX, αυτό ήξεραν, αυτό εμπιστεύονται.

Και δεν είναι μόνο το γκρέιντερ. Αν βάλουμε στο λογαριασμό και τις μάντρες, τα ταξίματα και τις φημολογούμενες εξαγορές γίνεται φανερό ότι αυτή η τακτική είναι που έχει «βουλιάξει» τον Δήμο Ναυπάκτου με τα επτά εκατομμύρια ευρώ χρέος και κοντεύει να πείσει ένα μέρος της κοινωνίας, πως οποιοσδήποτε ασχολείται με τα κοινά, κάτι άλλο έχει στο μυαλό του. Κι εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο για κάποιες περιπτώσεις.
Ως εδώ όμως. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τον νέο Δήμο Ναυπακτίας.
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Δεν θα ανεχθούμε άλλο το δικαίωμα του πολίτη να πουλιέται ως εξυπηρέτηση, με αντάλλαγμα την ψήφο. Γιατί αν οι αιρετοί δούλευαν με άλλη λογική, για να υπηρετήσουν την κοινωνία και όχι την πολιτική τους επιβίωση, τώρα δεν θα είχε γίνει μόνο η διάνοιξη του δρόμου στο Νεοχώρι αλλά και δεκάδων άλλων σε όλη την Ναυπακτία. Με τη τακτική του ρουσφετιού χάνει το σύνολο της κοινωνίας και αν το καλοσκεφθεί χάνει και ο ίδιος ο ευεργετηθείς.
Ήρθε η ώρα να πούμε ΝΑΙ στο καινούριο. Να στείλουμε τους μικρέμπορους της αυτοδιοίκησης στο σπίτι τους για να μπει ο Δήμος Ναυπακτίας σε άλλη τροχιά. Ο Γκόρτσος και ο Μαυρογιαλούρος ας παραμείνουν στις παλιές ελληνικές ταινίες. Θα είναι κρίμα για τον τόπο μας να πιάσουν στα χέρια τους το Δήμο Ναυπακτίας. Γιατί αλλιώς σε λίγο καιρό η ηθική, η ανιδιοτέλεια, ο εθελοντισμός, η διάθεση προσφοράς θα είναι άγνωστες λέξεις.
Σε αυτές τις εκλογές κανείς να μην τσιμπήσει στο δόλωμα του ταξίματος.
Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους.
Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: