Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα στο Μεσολόγγι

Από το Δημήτρη Κοτσόργιο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
Αγαπητοί σύντροφοι όλοι αυτό το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου σχετικά με τις δημοτικές εκλογές.....
Από την αρχή είχα εκφράσει την αντίθεση μου με τις επιτροπές που αναδεικνύουν υποψηφίους και τους υποψηφίους που αναζητούν δεκανίκια στήριξης τους από επιτροπές οι οποίες ευρίσκονται μακριά από την τοπική κοινωνία.
Από την αρχή είχα εκφράσει την άποψη ότι οι τοπικές οργανώσεις πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες, να συγκεντρώσουν τους υποψηφίους και μέσα από μια δημοκρατική προκριματική διαδικασία να προχωρήσουμε στην ανάδειξη ενός υποψηφίου και μέσα από συναινετικές διαδικασίες και συνεργασίες και τη στήριξη όλων να προχωρούσαμε στην διεκδίκηση του δήμου.

Δυστυχώς όμως μετά την παραίτηση του κ. Γιάννη Ψαράκη αντί η οργάνωση να καλέσει τους ενδιαφερόμενους ώστε να ετοιμαστεί συγκεκριμένη πρόταση με την επιλογή του καλύτερου υποψηφίου άρχισαν απότομα να παλινδρομούν κάποιοι και από υποψήφιοι της περιφέρειας να επιστρέφουν ως υποψήφιοι του δήμου, και λειτουργώντας ως αρπακτικά και μακριά από τις οργανώσεις επιχειρούσαν να επιβάλλουν ως δεδομένη την συμμετοχή τους φτάνοντας στο σημείο να ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ τους ψηφοφόρους του κόμματος αναφέροντας ότι έχουν την στήριξή του.
Επειδή είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ της οργάνωσης Μεσολογγίου θέλω να κάνω γνωστό προς κάθε κατεύθυνση αυτό που κάποιοι έπρεπε να έχουν κάνει νωρίτερα. Δηλαδή να γνωρίσω στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα. Οι καιροσκόποι, οι αριβίστες, οι υπερόπτες και οι αρχομανείς αν θεωρούν ότι έχουν τη στήριξη του κόμματος να βγουν και να το δηλώσουν δημόσια και όχι με παπαγαλάκια να το μεταφέρουν στον απλό κόσμο επιχειρώντας να τον εξαπατήσουν και να κλέψουν την ψήφο του. Όποιος αυτή τη στιγμή δηλώνει ο ίδιος ή συνεργάτες του ότι στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως κοινός απατεώνας και πολιτικός τυχοδιώκτης προκειμένω να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Οι πραγματικοί σοσιαλιστές, οι αγωνιστές της δημοκρατίας και της συμμετοχής είναι μόνο αυτοί που μέχρι και την τελευταία στιγμή αγωνίζονταν για να διασφαλιστεί μια κάθοδος στις δημοτικές εκλογές τη οποία θα την στήριζε η μεγάλη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και όχι οι άνθρωποι που χρόνια τώρα συμμετέχουν στο ίδιο παιχνίδι και οι οποίοι οδηγούν με τις πράξεις τους τον απλό κόσμο συνολικά στην αμφισβήτηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Ο «Καλλικράτης» δεν είναι παιχνίδι. Έχει αυξημένες αρμοδιότητες και για αυτό θα έπρεπε η δική μας υπευθυνότητα και σοβαρότητα να είναι αυξημένη.
Με βάση αυτό και για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξαπάτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εγώ ένα απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ παίρνω την ευθύνη και δηλώνω δημόσια ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν τυγχάνει της στήριξης του ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον καλώ τους φίλους, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που κυριαρχούνται από αρχομανία και υπεροψία και να εκτιμήσουν τη βαρύτητα της ψήφου τους η οποία δεν πρέπει να χαραμιστεί σε τέτοιους συνδυασμούς.
ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας
Ιχθυόσκαλα Μεσολογγίου – 30200 Μεσολόγγι, Τηλ.-FAX 26310 26791, 697022393

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε όλη την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στις εκλογές και επίσημα και ανεπίσημα, υποψήφιοι με χρίσμα και χωρίς χρίσμα οι λεγόμενοι αντάρτες, γιατί άραγε συμβαίνει αυτό, συμβαίνει απλά γιατί εξυπηρετούνται προσωπικές φιλοδοξίες συμφέροντα; Ή είναι ένα παιχνίδι που η αρχή του βρίσκεται στην κορυφή του παγόβουνου και διαχέεται προς τα κάτω, δηλαδή το καλό ΠΑΣΟΚ το κακό ΠΑΣΟΚ Προεδρικό Βενιζελικό Σημιτικό Παπανδρεικό και διάφορα που ακούμε κατά καιρούς.

Έτσι απλά γράφω αυτές τις γραμμές για να μην μας περνάν για κουτούς τουλάχιστον, όσοι λοιπόν φίλοι μου δεν θέλετε να ψηφίσετε κάτι άλλο αφού τόσα χρόνια ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ, έχετε επιλογές είτε με χρίσμα είτε χωρίς. ΠΑΣΟΚ να είναι και όλα μια χαρά. Το ΠΑΣΟΚ φροντίζει για όλους μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας του ότι υπάρχει έξω από αυτά τα δημοκρατικά πλαίσια απλά το τσακίζει, έχουν του μηχανισμούς, είναι λίγο τρομακτικό αυτό αλλά πραγματικό, και πολύ δημοκρατικό;

Και έτσι σε αυτή την φάση....

Μόνο ΛΟΙΠΟΝ που σε αυτή την φάση δεν υπάρχει δεν ήξερα, δεν υπάρχουν οι δικαιολογίες πως μας γέλασαν άλλα έλεγαν και τέτοια, πράγματα που ακούστηκαν μετεκλογικά, ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ φτάνει να διαπιστώσεις και τι θα γίνει μετά τις εκλογές μέσα από τις περιφέρειες που θα βαφτούν πράσινες και του δήμους επίσης, απλά τώρα είναι ήρεμα τα πράγματα σε κυβερνητικό επίπεδο διότι πως θα γίνουν οι εκλογές μέσα σε κλίμα συντροφικότητας.
Άλλωστε το είπαν όλοι μαζί τα φάγαμε.

Όλα αυτά τα χρόνια όποιο ΠΑΣΟΚ και να υπηρέτησες η μόνο απλά ψήφισες ο λαός το πλήρωσε και το πληρώνει πολύ ακριβά, γιαυτό σκέψου αυτό το δευτερόλεπτο της κάλπης.