Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιάτικοι Ιππικοί Αγώνες στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην ιπποδρομιακή πίστα Ευηνοχωρίου στον Εύηνο Ποταμό οι 20οι ιπποδρομιακοί αγώνες από τον Ιππικό Όμιλο Ευηνοχωρίου την Πρωτομαγιά.
Πριν την έναρξη των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θεόδωρου Ψεύτη που έχασε την ζωή του σε ηλικία 19 ετών κατά την διάρκεια του αγώνα και του Γιάννη Πουλή από το Μεσολόγγι που ήταν από τους φανατικότερους φίλους και λάτρεις των αλόγων και των παραδοσιακών αυτών εθίμων.
Έγιναν 3 προκριματικές κούρσες και οι νικητές αναμετρήθηκαν στο μεγάλο τελικό για τον μεγάλο νικητή και ένας τελικός για τα ντόπια.
Η όλη διοργάνωση ήταν άψογη όπου είχε ετοιμαστεί με την φροντίδα του Δ.Σ του Ιππικού Ομίλου και την βοήθεια του Τοπικού Συμβουλίου και του Δήμο Μεσολογγίου και όλα κύλησαν ομαλά.
Ο κόσμος κατά εκατοντάδες από νωρίς άρχισε να παίρνει θέση για να απολαύσει αυτό το όμορφο υπερθέαμα στην Ιπποδρομιακή πίστα Ευηνοχωρίου, όπου έμειναν όλοι ικανοποιημένοι και το χάρηκαν.
Οι νικητές στους δύο τελικούς ήταν οι :
Για τα ντόπια πρώτο το άλογο “Αρχόντισσα” με αναβάτη τον Γεωργίου Κωνσταντίνο και ιδιοκτήτη τον Δασκαλή Αθανάσιο.
Στα ιπποδρομιακά ήταν:
Πρώτο το άλογο Στρόγκ – Αγγελής με αναβάτη τον Γεωργίου Κωνσταντίνο και ιδιοκτήτη τον Συγγούνη Γεώργιο.
Δεύτερο το άλογο “Ρικάρντο” με αναβάτη τον Γεωργίου Χρήστο και ιδιοκτήτη τον Κούτσικο Χαράλαμπο.
Τρίτο το άλογο “Σάλμα” με αναβάτη τον Καγιά Άγγελο και ιδιοκτήτη τον Συγγούνη Σπύρο.
Ξεχώρισαν και δύο σημεία στις φετινές ιπποδρομίες, το πρώτο ήταν ότι ο Γεωργίου Κωνσταντίνος ήταν το πρόσωπο της ημέρας αφού κέρδισε με δύο ξεχωριστά άλογα (Ντόπια –Αρχόντισσα & Ιπποδρομίου – Στρόγκ – Αγγελής) τις δυο πρώτες θέσεις.
Και δεύτερο στον μεγάλο τελικό τα άλογα “Σάλμα” & “Στρόγκ - Αγγελής” ήταν ιδιοκτησίας Σπύρου και Γεωργίου Συγγούνη , όπου Πατέρας και Υιός έδωσαν σκληρή μάχη για την νίκη και φυσικά στο τέλος μαζί πανηγύρισαν την επιτυχία.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Κυτάγιας Βασίλειος, Κολοζάκης Παναγιώτης, Καλτσούλας Κων/νος και Κασσαβέτης Γεώργιος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ψεύτης Νικόλαος.
Στους δυο νικητές (Ντόπια – Ιπποδρομιακά) δόθηκαν κύπελλα και στους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια, τα οποία ήταν προσφορά από τον Δημήτριο Παλασκώνη.
Τα κύπελλα έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσούλης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ψεύτης Νικόλαος .
Φωτογραφίες από  http://www.evinochori-kalidona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: