Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας

Σε αυτές τις εκλογές η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, συνεχίζει ανεξάρτητα και καθαρά. Συγκροτείται η ομάδα των υποψηφίων συμβούλων που θα δώσει το σημερινό στίγμα της ΚΙΝΗΣΗΣ. Περιλαμβάνει πολλούς νέους συνεργάτες της ομάδας που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους ,αλλά επιμένουν πως χρειάζεται να συνδημιουργήσουμε μια πλειοψηφία που θ’ αλλάξει τη ρότα του καραβιού και δεν θα εξαντλείται στο μοίρασμα των καρεκλών της εξουσίας. Δεν θέλουμε να ανακυκλώσουμε το υπάρχον πολιτικό δυναμικό ούτε να λειτουργήσουμε ως πλυντήριο για παλιότερες αμαρτίες. Είναι όμως βαθιά μας επιθυμία, μαζί με συμπολίτες μας που έχουν μεράκι και άποψη για την πόλη και ολόκληρη την επαρχία, να προσπαθήσουμε να την βγάλουμε από την ακινησία, την ανυποληψία και τα αδιέξοδα.
Η δημοκρατία, η διαφάνεια, η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, η εξυπηρέτηση και η στήριξη του δημότη πρέπει να είναι τα βασικά εργαλεία άσκησης δημοτικής πολιτικής. Γιατί έτσι θα τελειώσουμε με τους δήμους που λειτουργούν ως θερμοκήπια παραγοντισμού, πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων.

Σήμερα ανακοινώνουμε τις πρώτες υποψηφιότητες της ομάδας με κοινό χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πλαισιώνουν όλους όσους την προηγούμενη τετραετία εργάστηκαν για την αυτοδιοίκηση με την ομάδα της ΚΙΝΗΣΗΣ.
Ο Νίκος Αλτανόπουλος γεννήθηκε στον Ασπριά Ναυπακτίας το 1956. Μετά το Δημοτικό σχολείο στον Ασπριά, τέλειωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στην Πάτρα. απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ/ ΣΕΛΕΤΕ και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Σήμερα είναι διευθυντής Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών με το γιό του φοιτητή του Πολυτεχνείου και την κόρη του μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου.
Έχει μακριά και πλούσια διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε για 4 τετραετίες κοινοτάρχης στον Ασπριά. Από το 1990 έως το 1998 πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και του Συμβουλίου Περιοχής Αποδοτίας Οφιονείας. Πρόεδρος της ΑΝ.ΑΙΤ.ΑΠ.Ο. (προδρόμου της σημερινής ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ) από το 1994 μέχρι τον Μάρτιο του 1999. Μέλος του δ.σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας από το 1994 έως το 1998.

Ο Γιάννης Δούρος γεννήθηκε στην Αμπελακιώτισσα το 1953. Τέλειωσε το Γυμνάσιο Ευπαλίου και εργάστηκε στον ΟΤΕ. Σήμερα είναι συνταξιούχος, ζει στην Ναύπακτο, είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Τζουμέρκα και πατέρας τριών κοριτσιών.
Ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αποδοτίας τα τελευταία δεκαέξι χρόνια.
Ο Γκέκας Κωνσταντίνος του Γεωργίου γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Παντρεμένος με την Φούντζουλα Ξένη, καθηγήτρια Γερμανικών, έχει έναν γιο.
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002).
Εργάζεται ως καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει εργαστεί ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής του Δήμου Ναυπάκτου και του τμήματος ΤΕΣΥΔ, ΤΕΙ Μεσολογγίου, παράρτημα Ναυπάκτου.
Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., κατηγορία Πληροφορικής και εκπαιδευτής ενηλίκων στα ΚΕΕ Αιτ/νιας. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Υποστήριξης & Καθοδήγησης στο Πρόγραμμα του Γ’ Κ.Π.Σ. «ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ».
Είναι μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Ομόνοια Ναυπάκτου».
Διατηρεί προσωπικό blog (attackta.com) και άρθρα του αναδημοσιεύονται στον τοπικό τύπο.
Ο Λάζαρος Ευθυμιόπουλος γεννήθηκε στις 5 Μαΐου  του 1968  στο Αντίρριο όπου πήγε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο. Στην Ναύπακτο τελείωσε το τεχνικό λύκειο με την ειδικότητα του ηλεκτρονικού.
Είναι διπλωματούχος  μηχανικός οργάνων αεροσκαφών ( F4-E ) της πολεμικής αεροπορίας.
 Έχει εξειδικευτεί από την Billund AquaCulture Service ApS (Δανίας) στην λειτουργία και συντήρηση  βιολογικών φίλτρων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ανακύκλωσης νερού για την ιχθυοκαλλιέργεια.
Εργάζεται ως υπεύθυνος τεχνικού τμήματος Ιχθυογεννητικού σταθμού στην Χιλιαδού.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια :
  1. Διαχείριση των επαγγελματικών κινδύνων στις επιχειρήσεις και τα τεχνικά έργα.
  2. Οργάνωση πυρασφάλειας και απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας.
  3. Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων – Ηaccp.
Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Καλιαμπάκου, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και κατοικεί μόνιμα στην Ναύπακτο.

Ασχολείται επίσης :
  1. Με τη ιππασία και είναι μέλος του τοπικού ιππικού συλλόγου.
  2. Με  το παραδοσιακό κυνήγι του λαγού και είναι μέλος του Κυνηγετικού συλλόγου Ναυπάκτου στον οποίο για έξι χρόνια διετέλεσε  μέλος του Δ.Σ., τέσσερα ως Γεν. Γραμματέας και δύο ως σύμβουλος.
  3. Με την αρθρογραφία και είναι μόνιμος συνεργάτης του εβδομαδιαίου ενθέτου Έθνος – Κυνήγι της εφημερίδας Έθνος.
  4. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που είναι ενταγμένη στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π) και στον φορέα INSARAG του Ο.Η.Ε
Η Κωνσταντίνα Θαλασσινού εργάζεται ως δασκάλα στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπάκτου. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α., όπου πέρασε τα πρώτα μαθητικά της χρόνια. Αποφοίτησε από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1985. Από τότε εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Ναυπάκτου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιούς 16 και 8 ετών. Δραστηριοποιείται ενεργά ως μέλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης στο σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ναυπάκτου καθώς και στις «Παρεμβάσεις» στον ευρύτερο χώρο των εκπαιδευτικών.
Ο Νίκος Κωστογιάννης γεννήθηκε το 1956 στην άνω Χώρα Ναυπακτίας. Το 1968 αποφοίτησε από το Δημοτικό σχολείο της Άνω Χώρας, το 1976 από το εξατάξιο Γυμνάσιο της Ναυπάκτου και το 1980 από την Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. από το 1982 έως το 1990 εργάστηκε στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου. Από το 1990 έως σήμερα διατηρεί κατάστημα γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων στη Ναύπακτο. Από το 2001 διατηρεί ξενώνα στην Άνω Χώρα. Το 1986 εκλέχτηκε κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Άνω Χώρας. το διάστημα 1996-98 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αποδοτίας. Από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος Αποδοτίας, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Τάκης Λουκόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Ναύπακτο. Σπούδασε Μαθηματικός. είναι σύζυγος της παιδιάτρου Γεωργίας Ντάναση και πατέρας του Σπύρου (Μαθηματικός) και του Γιάννη (τελειόφοιτος Ιατρικής). Από τους ιδρυτές των «Φροντιστηρίων Λουκόπουλου» με διαδρομή 39 χρόνων στις φροντιστηριακές τάξεις, δάσκαλος για πολλές γενιές μαθητών της πόλης μας. Είναι συγγραφέας βιβλίων Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία. Από το 1977 είναι εγκατεστημένος στην Ναύπακτο. Τέως προϊστάμενος ΟΤΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Οικονομολόγος έχει χρηματίσει εκλεγμένο μέλος της περιφερειακής διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος επί δεκαετία περίπου Είναι παντρεμένος με την Μαρτσούκα Ντίνα φαρμακοποιό. Έχει δυο παιδιά την Γεωργία Μιχαλοπούλου φαρμακοποιό και τον Διονύση Μιχαλόπουλο φαρμακοποιό. 

Ο Μπαλαφούτης Κωνσταντίνος του Δημητρίου γεννήθηκε στη Λεύκα –Ναυπακτίας το έτος 1955. Τέλειωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην ‘’ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ’’ Μεσολογγίου και είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης από το έτος 1980.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο (2) παιδιών.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος Επιχειρήσεων και στη συνέχεια μέχρι σήμερα στη Νομαρχία Αιτωλ/νίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε διάφορες θέσεις ευθύνης διοικητικών και αυτοδιοικητικών θεμάτων .
Έχει αναπτύξει διαχρονική πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δραστηριότητα την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Λεύκας-Ναυπακτίας επί 8/ετία και επί 12/ετία μέχρι σήμερα συνεχόμενα Δημοτικός σύμβουλος Αποδοτίας.
Στην εικοσάχρονη διαδρομή του στο χώρο Αυτοδιοίκησης στην Ναυπακτία πρωτοστάτησε στη συνδιαμόρφωση διακοινοτικής ή διαδημοτικής συνεργασίας με άλλα στελέχη της περιοχής στην κατεύθυνση της εθελοντικής ενοποίησης των Κοινοτήτων στη δημιουργία Αναπτυξιακών Συνδέσμων, των Συμβουλίων Περιοχής και στην σύσταση και λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Αποδοτίας-Οφιονείας» δηλαδή της σημερινής ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ. 
Ο Χρήστος Μπουτόπουλος γεννήθηκε το 1982 και έζησε ως τα δεκαοχτώ του χρόνια στο Αντίρριο. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και σπούδασε Εφαρμοσμένη Φυσική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές  στο ίδιο ίδρυμα και τώρα ολοκληρώνει την διδακτορική του διατριβή στην τεχνολογία των Λέιζερ. Παράλληλα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως νέος ερευνητής συμμετέχοντας σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. 

Ο Κωνσταντίνος Παπακώστας γεννήθηκε στην Αράχωβα Ναυπακτίας το έτος 1947. Γιός του ιερέα Νικολάου Παπακώστα (Παπανίκου) και της πρεσβυτέρας Βασιλικής Παπακώστα.  Το έτος 1959  τελείωσε το  εξατάξιο Δημοτικό  σχολείο της Αράχωβας.
            Το έτος 1965 τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και το έτος 1966 παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα Εμπορικού Δικαίου στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (μετέπειτα Πανεπιστήμιο Πειραιά).
            Το έτος 1967  ενεγράφη στη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το έτος 1968 μεταγράφηκε στην Νομική Σχολή Αθηνών απ’ την οποία απεφοίτησε το 1971 με το βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.
            Τα έτη  1972 – 1973 υπηρέτησε τη στρατιωτική του Θητεία σε διάφορες μονάδες του Τεχνικού.
            Μετά το πέρας της Στρατιωτικής του θητείας μετέβη στην Αμερική για ένα χρόνο και παρακολούθησε μαθήματα οικονομικών στο Πανεπιστήμιο NEW YORK UNIVERSITY .
 Αυτοδημιούργητος. Εργάστηκε  σε διάφορες επιχειρήσεις μέχρι το  έτος  1974, που διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Προάχθηκε σταδιακά σε δικηγόρο ενώπιον του Εφετείου, του  ΣτΕ , του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου, με Δικηγορικό Γραφείο, με αρκετούς συνεργάτες επί της οδού Αιόλου αριθ. 100.
 Είναι παντρεμένος με την  Βασιλική Βίτσα - Παπακώστα , βιολόγο - καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης και διαμένουν στη Γλυφάδα Αττικής. Έχει τρία παιδιά, τον Νίκο, τον Ανδρέα και τον Μιχάλη.
Υπήρξε για αρκετά χρόνια  μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής του. Μέλος του Δ.Σ. του τοπικού οργανισμού Προσκόπων Γλυφάδας, οργανωτικό μέλος της Κίνησης για την αναμόρφωση της Γλυφάδας, μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου ΑΙΟΛΟΣ  και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Αραχωβιτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» 
Από έτους περίπου είναι δημότης του Δήμου Αντιρρίου με προοπτική να μεταφέρει άμεσα τη μόνιμη κατοικία και διαμονή του στον Πλατανίτη Αντιρρίου.
Η Σαφιολέα Αναστασία (Σάσα) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.
Τελείωσε το Μαράσλειο Λύκειο Αθηνών.
Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πήρε την ειδικότητα της Μικροβιολογίας στα νοσοκομεία “Ανδρέας Συγγρός” και “Σισμανόγλειο” στην Αθήνα.
Από το 1990 ζει στη Ναύπακτο όπου και διατηρεί Μικροβιολογικό Εργαστήριο.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Ο Γιάννης Υφαντής γεννήθηκε το 1985. Τέλειωσε το 2003 το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ναυπάκτου. Σήμερα είναι τελειόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη σχολή του είχε συνδικαλιστική δραστηριότητα και πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να είναι υποψήφιος με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. Κι αυτό γιατί η πόλη μας χρειάζεται αλλαγές και η ΚΙΝΗΣΗ είναι ικανή να τις πραγματοποιήσει. Κατά τη γνώμη του η Ναύπακτος είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ελλάδα και είναι κρίμα να θυσιάζεται στο βωμό των συμφερόντων και των κομματικών αγκυλώσεων
Ο Σπύρος Φούντας του Νικολάου και της Ευδοξίας γεννήθηκε το έτος 1952 στο δ.δ. Νεοκάστρου του δήμου Ναυπάκτου Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του Νεοκάστρου. Το 1965 μεταφέρθηκε στο δ.δ. Λυγιά, όπου εγγράφηκε στο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στη Μέση Τεχνική Σχολή Εργοδηγών στην Πάτρα με ειδικότητα Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων, όπου και πήρε το πτυχίο του. Με το τέλος των σπουδών κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό , παρουσιάστηκε στην Τρίπολη το 1973. Μετά από αρκετές μεταθέσεις τον Γενάρη του 1974, μεταφέρθηκε στην Κύπρο ως επίλεκτο μέλος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. (Ελληνική Δύναμη Κύπρου). Στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί έλαβε μέρος σε πολλές μάχες κατά των Τούρκων και σε μια από αυτές τραυματίστηκε από ΝΑΠΑΛΜ, υπέστη ρήξη τυμπάνου αριστερού ωτός, με συνέπεια την βαρηκοΐα, εγκαύματα Β΄ βαθμού στο αριστερό μεσοπλεύριο του θώρακος και στο αριστερό μέρος του προσώπου.
Όταν απολύθηκε από το στρατό, ασχολήθηκε με το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου αφού πρώτα εξασφάλισε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από το Υπουργείο Βιομηχανίας. Το 1984 διορίστηκε στο Υπουργείο δημόσιας Τάξης σαν Πολιτικός Υπάλληλος. από τα πρώτα του χρόνια είχε συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας στο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο των Υπαλλήλων Νοτιοδυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.
Ήταν και είναι μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε κατά καιρούς Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νεοκάστρου και μέλος του πρώην Επαρχιακού Γραφείου Ναυπάκτου. Συμμετείχε ως υποψήφιος στον συνδυασμό του αείμνηστου Νίκου ΠΑΝΤΑΖΗ καθώς επίσης και στο συνδυασμό του Στάθη ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ».
Σήμερα έχει τη θέληση να προσφέρει στα τοπικά δρώμενα, που βρίσκονται σε ΜΑΡΑΣΜΟ και ΑΔΙΕΞΟΔΟ μέσα από τον συνδυασμό με επικεφαλής τον Κώστα ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, την Κίνηση Πολιτών, για ένα καλύτερο μέλλον του διευρυμένου δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: