Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

«Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο»: το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

Το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα.
Το όνομα του συνδυασμού είναι «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο».
Το κείμενο που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης και οικονομικών δεικτών, είναι γνωστό ότι παρουσιάζει σημαντική υστέρηση, συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες της χώρας.
Ωστόσο, η θέσπιση της
 αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι νέες δυνατότητες και προοπτικές που προκύπτουν από την κορυφαία αυτή διοικητική μεταρρύθμιση, μας δίνουν το Δικαίωμα να σχεδιάζουμε με ρεαλισμό και απόλυτη γνώση των συνθηκών και των αναγκών, το Αύριο της Δυτικής Ελλάδος. Ένα Αύριο που δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια επιλογών πέρα από έναν γρήγορο και συντονισμένο βηματισμό προς την Πρόοδο. Με σχέδιο, με όραμα, με στρατηγική που θα απαντά στα προβλήματα και θα θέτει όρους αξιοποίησης των πολλών δυνατοτήτων της Περιφέρειας.
Παρουσιάζουμε σήμερα το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού μας.
Και μέσα από τους συμβολισμούς που προκύπτουν φαίνεται καθαρά η πολιτική μας φιλοσοφία, ο προσανατολισμός μας και η πρόταση μας για το Αύριο της Δυτικής Ελλάδος.
«
Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο». Αυτό είναι το όνομα του συνδυασμού μας, με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.
Δικαίωμα στο Αύριο, δικαίωμα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η Δυτική Ελλάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην εργασία, δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, δικαίωμα στις νέες και στους νέους μας να μένουν στον τόπο τους και να δημιουργούν, δικαίωμα σε μια νέα πορεία που θα υπερβαίνει αγκυλώσεις, νοοτροπίες, λογικές και πρακτικές του παρελθόντος και θα φέρνει τον πολίτη στο κέντρο των εξελίξεων.
Ο πολίτης, που σήμερα, εξαιτίας αυτών των παλιών αγκυλώσεων και νοοτροπιών, εξαιτίας των λογικών του παρελθόντος, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ζει μια δύσκολη καθημερινότητα.
Το έμβλημα του συνδυασμού μας απεικονίζεται με το κεφαλαίο γράμμα
 «Δ» το οποίο συντίθεται από τρία φύλλα ελιάς. Και εδώ υπάρχουν συμβολισμοί. Το «Δ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Δικαίωμα.
Είναι, επίσης, το πρώτο γράμμα της λέξης Δημιουργία αλλά και της λέξης Διαφάνεια. Από «Δ» αρχίζει και η λέξη Διεκδίκηση που θα αποτελέσει προμετωπίδα της πολιτικής μας ώστε να γεφυρωθούν οι ανισότητες και να πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες.
Από
 «Δ», επίσης, ξεκινά και το όνομα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
«Δ» είναι και το πρώτο γράμμα της λέξης Δέσμευση. Της δέσμευσης που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειας. Τα τρία φύλλα ελιάς έχουν και αυτά τη δική τους σημασία.
Συμβολίζουν την ενότητα των τριών νομών, την ανάγκη ταύτισης όλων μας σε μια ενιαία περιφερειακή συνείδηση, σε μια κοινή προσπάθεια για την Πρόοδο.
Συμβολίζουν, επίσης, το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που επιζητούμε, μακριά από ακρότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις και από καβγάδες που τελικά δεν προσφέρουν τίποτα στον δημόσιο διάλογο και λειτουργούν αποκρουστικά για τον πολίτη. Συμβολίζουν, ακόμα, την ανάγκη μιας πορείας δημιουργικής που θα βάλει σε τροχιά αναγέννησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: