Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νέες κραβαρίτικες συμμαχίες στη Ναύπακτο

Μην περιμένετε τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αποδόμησαν την προσπάθεια του μέχρι χθες υποψηφίου δημάρχου Ναυπάκτου Γιάννη Νταουσάνη, αφού με δεύτερη ανακοίνωσή του κάνει άνοιγμα στον … Μπουλέ προκαλώντας ραγδαίες εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό της Ναυπακτίας.  Φαίνεται πως η προσχώρηση του Κοτρωνιά στον Παπαθανάση θα έχει την απάντησή της με την προσχώρηση του Νταουσάνη στον Μουλέ …
Διαβάστε τη δεύτερη σημερινή ανακοίνωση του Νατουσάνη :
Η απόφασή μας για επιστροφή της στήριξης του ΠΑΣΟΚ δεν βάζει τέλος στο ενδιαφέρον μου όπως και των συνεργατών μου για τα κοινά της Ναυπακτίας. Ο ανεξάρτητος πλέον και υπό συγκρότηση συνδυασμός μας θα συνεχίσει την προσπάθειά του ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει την θλιβερή της πορεία η δημοτική αρχή Παπαθανάση. Καλούμε δε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να θέσουν ως πρώτο και βασικό τους στόχο τον τερματισμό της νοσηρότητας και του τέλματος.
Ωστόσο ο κατακερματισμός σε πολλά ψηφοδέλτια αξιόλογων και ικανών υποψηφίων δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του νέου Δήμου. Ο αρχικός στόχος που είναι η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μπορεί να μοιάζει εφικτός αλλά δεν αρκεί από μόνος του για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση. Η συγκυρία μας καλεί να υπερβούμε τους εαυτούς μας, τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να διασφαλίσουμε το αύριο που αξίζει στη Ναυπακτία.
Κάνοντας τη δική μας υπέρβαση και γνωρίζοντας ότι μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί αυτό είναι η σύνθεση, δηλώνουμε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η Ναυπακτία να αλλάξει πορεία. Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για συνεννόηση με τη δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» με σκοπό τη διερεύνηση σύγκλισης σε συγκεκριμένες θέσεις για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον του νέου Δήμου Ναυπακτίας, με στόχο την κοινή και συνθετική κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Γιάννης Νταουσάνης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Νέα Πορεία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.