Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

8-1-1991 .. Τα όνειρα μας θα γίνουν εφιάλτες σας!!!!!

Από τον Παντελή Πασπαλά
8-1-1991 .. .Η απόφαση της Κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη (μπαμπά της Ντόρας) ήταν σαφής ... Σπάσιμο των καταλήψεων (πάνω από 1700 σχολεία) με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος. Λυσσασμένοι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ , αλλά και "νοικοκυραίοι" κάθε απόχρωσης, επιτίθενται στα σχολεία. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους αμύνονται με κάθε τρόπο, τα σχολεία μετατρέπονται σε πεδία μάχης. 10.30 μμ, στην Πάτρα, πέφτει νεκρός ο Καθηγητής Ν. Τεμπονέρας χτυπημένος από λοστό στο κεφάλι. Η είδηση έφτασε δειλά δειλά στα σχολεία τα μεσάνυχτα.. Σαστίσαμε.. για λίγο όμως.. ο φόβος έδωσε τη θέση του στην οργή και την απόφαση για σύγκρουση νίκης. Της επόμενες 2 μέρες η Αθήνα η Πάτρα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις συγκλονίζονται από δυναμικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Στην Αθήνα η Αστυνομία διώχνεται κυριολεκτικά από το κέντρο όπου το καταλαμβάνουν επ΄ αόριστον μαθητές κυρίως, με την συμβολή σπουδαστών φοιτητών αλλά και άλλων νέων που κατέβαιναν συνέχεια στην Αθήνα. Μετά από οδομαχίες 2 ημερών ο τότε Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας (και όχι μόνο βλ. Σημίτη), Β. Κονογιαννόπουλος, δηλώνει παραίτηση και η κυβέρνηση αποσύρει πανικόβλητη το Νομοσχέδιο.
8-1-2010 … Τα όνειρα μας έφυγαν.. και έμειναν οι εφιάλτες 20 χρόνια μετά δυστυχώς την αγωνία των νέων τότε, αλλά και το καμπανάκι που χτύπησαν, για αλλαγή πολιτικής, καμιά κυβέρνηση δεν την έλαβε υπόψη.
Τον εφιάλτη που βλέπαμε ότι μας ετοίμαζαν δεν τον αποτρέψαμε, και τώρα βιώνουμε τα χειρότερα… Ξέρουμε όμως ότι και πάλι θα έρθουν οι νέοι του σήμερα και θα πάρουν την κοινωνία από το χέρι.. όπως εμείς τότε και θα την οδηγήσουν στην νίκη... με τόλμη ...οράματα... δυναμισμό... και αποφασιστικότητα… Ας τους καλοδεχτούμε.. και αυτή τη φορά... ας τους ακούσουμε…
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.
ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
http://ppaspalas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: