Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ύστερα από τη συμμετοχή της στη συνάντηση των φορέων της πόλης μας που  έγινε στο Ε.Κ.Μ., με θέμα την συνεχή υποβάθμιση και ενδεχομένως την συγχώνευση ή κατάργηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και του κέντρου υγείας Αιτωλικού, έχει ν’ ανακοινώσει τα εξής:
Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο θέμα της υγείας επιβεβαιώνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την ορθότητα των θέσεων μας. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τους συνδημότες μας για το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει μετά τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές σ’ αντίθεση με άλλους συνδυασμούς που έβλεπαν το νομοσχέδιο “Καλλικράτης” ως εργαλείο ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο.
Η αντιλαϊκή πολιτική την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Υγεία, στην Πρόνοια, στα ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία, στον λαϊκό αθλητισμό, κοινωνικό τουρισμό, στις συγκοινωνίες κ.α. Την πολιτική αυτή θα υποχρεωθούν να την εφαρμόσουν οι Καλλικρατικοί Δήμοι και οι Περιφέρειες.
Το καινούργιο νομοσχέδιο σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία Πρόνοια που κατέθεσε η κυβέρνηση, ουσιαστικά ανατρέπει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα στην Υγεία και την Πρόνοια. Με κριτήριο της βιώσιμη επιχείρηση και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ήδη καταργούνται δεκάδες υγειονομικές μονάδες στο ΙΚΑ και έχουν προαναγγελθεί μέτρα συγχώνευσης για τα δημόσια νοσοκομεία. Με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.) προωθείται η ενιαία ελάχιστη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους ασφαλισμένους και ο εξαναγκασμός τους να πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά για ιδιωτική ασφάλιση με ζεστό χρήμα, ακόμα και με πιστωτικές κάρτες, για υπηρεσίες που δεν θα καλύπτουν πλέον τ’ ασφαλιστικά ταμεία.
Για παράδειγμα τα κέρδη των διαγνωστικών κέντρων αυξήθηκαν το 2009 κατά 15,3% το πρώτο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών κατά 6%.
Παράλληλα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δις στους προμηθευτές.
Επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες 17 δις μέσω ΕΣΠΑ. Δίνει νέο πακέτο 25 δις στους τραπεζίτες.
Σύμμαχοι βέβαια της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Υπερασπίζονται το πολυνομοσχέδιο ασκώντας κριτική σε δευτερεύουσες πλευρές ενώ συμφωνούν με τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων στην Υγεία.
Εμείς αγωνιζόμαστε για:
1) Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία.
2) Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας.

3) Τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και όλων τών ταμείων να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό, πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης.
4) Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς επίσης και όλοι οι επίκουροι.
5) Να ενισχυθούν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού με σύγχρονο και επαρκή ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. Στελέχωση και λειτουργία όλων των αγροτικών ιατρείων.
6) Καμία κατάργηση στα πλαίσια συγχωνεύσεων νοσοκομειακών μονάδων.
7) Βιβλιάριο υγείας σε όλους με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
8)Κατάργηση των εισιτηρίων των 5 Ευρώ και κάθε πληρωμής ή συμμετοχής για φάρμακα και εξετάσεις.
9) Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και σε υγειονομικό υλικό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, εμπόρους, αγρότες, και βιοτέχνες να συστρατευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα για να ανατρέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: