Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η γυνή του «καίσαρα» Πυθαγόρα Σαμαρά αντιδήμαρχος Ξηρομέρου!

Του Δημήτρη Στεργίου
Η αντιδημαρχέσα και ο ... σύζυγος δήμαρχος Ξηρομέρου
Με αυστηρά οικογενειακά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια δεν προάγεται ο θεσμός της πολιτικής και, ιδιαίτερα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ, αντιθέτως, χλευάζεται η «έξωθεν μαρτυρία»…
Πολύ άσχημα και προκλητικά άρχισε τη νέα του θητεία του ως δημάρχου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Πυθαγόρας Σαμαράς. Ακούστε, ακούστε! Διόρισε ένα από τους τέσσερις αντιδημάρχους … του τη … σύζυγό …του! Και να λέγαμε ότι ο διορισμός αυτός έγινε με αποδεδειγμένως αξιοκρατικά κριτήρια; Όχι, βέβαια, αλλά μόνο με … οικογενειακά κριτήρια, λακτίζοντας ήδη από την αρχή της θητείας του την έξωθεν μαρτυρία για σωστή διοίκηση του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Ξηρομέρου.
Το λέμε αυτό, διότι μεταξύ των νέων δικών του συμβούλων υπάρχουν προσωπικότητες μπροστά στις οποίες πρέπει να … υποκλίνεται ακόμα και ο ίδιος ο κ. σαμαράς! Αμ δε! Αλλά, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν άξιοι, ικανοί και τεχνοκράτες νέοι δημοτικοί σύμβουλοι στο συνδυασμό του, σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να διορίσει τη … γυναίκα του ως αντιδήμαρχο.
Ιδού, λοιπόν, γιατί στη χώρα μας δεν παράγεται πολιτική, δεν αναδεικνύεται η τοπική αυτοδιοίκηση και δημιουργούνται συνεχώς εμπόδια με τα οποία επιβεβαιώνεται ο Νόμος του Γκρέσαμ του 15ου αιώνα μ. Χ. ότι «το κακό νόμισμα διώχνει το καλό»! Απογοήτευση, αηδία, αποστασιοποίηση και φυγή προκαλούν τέτοιες προκλητικές μεθοδεύσεις.
Ας μην παραπονιόμαστε, λοιπόν, για το συνολικό κατάντημα της πολιτικής και, φυσικά, της τοπικής αυτοδιοίκησης! Το «ανθ΄ημών Γουλιμής» (χωρίς να υποτιμούμε τα προσόντα και την ικανότητα κανενός!) του συμπατρώτη μας μεγάλου Χαρίλαου Τρικούπη βρίσκει μιαν ακόμη δικαίωση με τον κ. Πυθαγόρα Σαμαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: