Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι

Το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι επισκέφθηκε διαδοχικά σήμερα (Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011) ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού κ. Κώστας Σβολόπουλος. Στο Αγρίνιο συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Παύλο Μοσχολιό όπου ο κ. Σβολόπουλος δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Δήμαρχο Αγρινίου ο οποίος με ενημέρωσε για τα κύρια ζητήματα του Δήμου. Έρχομαι για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και έμεινα πολύ ικανοποιημένος τόσο από τη φιλοξενία όσο και από την εξέλιξη της πόλης. Επισκέφθηκα την Αρχαία Στράτο και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο Αρχαιολογικός χώρος και ειδικότερα το θέατρο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέατρο κατάλληλα αναστηλωμένο μπορεί να αποτελέσει την εστία της πνευματικής ζωής της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε και εμείς γιατί αυτός ο χώρος αξίζει να αξιοποιηθεί».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου στις δηλώσεις του επεσήμανε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψης του κ. Σβολόπουλου στο Δήμο Αγρινίου. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψη του κ. Σβολόπουλου στο Δήμο Αγρινίου και στο Δημαρχείο γιατί πέρα από το θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών πρόκειται για έναν επιστήμονα υψηλού κύρους Νομίζω ότι η επίσκεψη του στην περιοχή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο κ. Σβολόπουλος επισκέφθηκε την Αρχαία Στράτο που πλέον ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και που όπως έχω δηλώσει θα είναι το κέντρο αναφοράς για τον πολιτισμό στο Δήμο Αγρινίου. Θέλω να τονίσω ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Στράτου και ιδιαίτερα του θεάτρου της, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα, και σε συνδυασμό με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, που είναι ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα, μπορούν να συμβάλουν στην πολιτιστική ώθηση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας».
Μετά το Αγρίνιο ο κ. Σβολόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και γνωστή ηθοποιό κα Κατερίνα Χέλμη, τον Πρόεδρο της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαναστασίου Ευθύμιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Υφαντή Νικόλαο επισκέφθηκε το Μεσολόγγι όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου  κ. Παναγιώτη Κατσούλη.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου έθεσε το ζήτημα της συνεργασίας του Δήμου και της Ακαδημίας Αθηνών, μέσω της εκπόνησης εκπαιδευτικού προγράμματος που να αφορά την Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων και το οποίο μπορεί να οδηγήσει, εκτός των άλλων και στη δημιουργία ενός ψηφιακού δίσκου αναπαράστασης του μεγάλου αυτού ιστορικού γεγονότος. Η πρόταση του κ. δημάρχου συνάντησε την αποδοχή του κ. Σβολόπουλου και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της υλοποίησης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: