Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δεν είστε κυβερνήτης αποικίας κ.Σώκο

Το γνωστό αλαζονικό ύφος του τέως νομάρχη μας, φαίνεται πως δεν αρέσει στους Μακεδόνες. Διαβάζουμε λοιπόν σε Σερραίικο blog άρθρο με τίτλο  "Δεν είστε κυβερνήτης αποικίας κ.Σώκο":
Αυτό που ζούμε από την περασμένη Δευτέρα με το θέμα του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ είναι κυριολεκτικά από τα … άγραφα. Όσα ξέραμε τόσα χρόνια  για το πολυτάραχο έργο ήταν προφανώς … παπατζιλίκια, προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των κατοίκων του Παλαιοκάστρου.
Ο κ.Σώκος ως διορισμένος Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ανακοίνωσε με ύφος 40 Καρδιναλίων στους Σερραίους αιρετούς, πως το έργο στη «Νεράιδα» θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ «και αν τους αρέσει».
Μας κάνει δηλαδή και χάρη, ο τέως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας που τον διόρισε η κυβέρνηση "τοπάρχη" Μακεδονίας - Θράκης, αφού δεν κατάφερε να πάρει το "χρίσμα" του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Μας ζητάει δηλαδή ο κ.Σώκος, να ξεχάσουμε όλα αυτά που ακούγαμε τόσο καιρό για ευρωπαϊκό ΧΥΤΥ με ταυτόχρονη λειτουργία μονάδας μηχανικής και βιολογικής  επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Εδώ μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε τα τελευταία χρόνια μας δούλευαν «ψιλό γαζί» οι τέως νομάρχες Σερρών Κώστας Παπαπαναγιώτου και Στέφανος Φωτιάδης, είτε ο κ.Σώκος, εξ Αγρινίου ορμώμενος,  πιστεύει πως τον έστειλε στη βόρεια Ελλάδα ο προϊστάμενος του υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για να διοικήσει τους εκλεγμένους από το λαό αιρετούς, με «αποικιοκρατική» αντίληψη και με λογική «Αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» που θυμίζει άλλες εποχές. Μήπως να του πούμε και ευχαριστώ του διορισμένου ;
Θέλω να ελπίζω, πως ο Στέφανος Φωτιάδης ως νέος Ειδικός Σύμβουλος του κ.Σώκου, θα του εξηγήσει πως έχει η κατάσταση προκειμένου να μην επιχειρήσει να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ως χωματερή, διαφορετικά και ο ίδιος θα έχει την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν, γιατί το Παλαιόκαστρο θυμίζει «καζάνι που βράζει» και αυτή τη φορά οι κάτοικοι, θα έχουν όλους τους Σερραίους μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: