Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

970 χιλιάδες ευρώ στον δήμο Ναυπακτίας, για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου

Κοινόχρηστους χώρους και οάσεις πράσινου θα αποκτήσουν δώδεκα δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ναυπάκτου, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου. 
Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Ναυπακτίας, θα δοθεί το πόσο των 969.692,86 ευρώ το οποίο αφορά 2.762,45 τ.μ του Ο.Τ 124 (Πλ. Παπαχαραλάμπους) ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ, με τον ν.3843/2010 όρισε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.). θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση ανοιχτών χώρων, πλατειών και χώρων πράσινου. 
H νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπάκτου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΥΠΕΚΑ προς τους Δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Την πρόσκληση έκανε το Υπουργείο στις αρχές του καλοκαιριού προς όλους τους Δήμους της χώρας. 
Σε αυτήν ανταποκρίθηκαν, συνολικά μέχρι σήμερα, 22 δήμοι της Περιφέρειας Αττικής και 54 δήμοι στην υπόλοιπη χώρα.
 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνος Μωραΐτης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «με αυτό τον τρόπο υλοποιούμε την δέσμευση του Υπουργείου ότι τα χρήματα των πολιτών θα επιστρέφουν στον δήμο τους, στη γειτονιά τους. Θα είναι χρήματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής είτε με αστικές αναπλάσεις, είτε με εξαγορά ελεύθερων χώρων, είτε με άλλες σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις. Γι’ αυτό και κατά την ψήφιση του νόμου είχαμε μιλήσει για μια ρύθμιση με οριοθετημένη και άμεση ανταποδοτικότητα για τους πολίτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: