Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ …ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

Ανάρτηση δάνειο από το blog http://fanospress.wordpress.com/
(Οι saltsinologies του Φανού ιστορικά προηγούνται όλων των άλλων Μεσολογγίτικων blogs). 

...στον "αγύριστο"!
Ομολογώ πως διαβάζοντας την παραπάνω είδηση …σωκ-αρίστηκα και ως Μεσολογγίτης δεν μπορώ ακόμα να το χωνέψω κι ούτε να …συνέλθω! Ώστε, λοιπόν. αυτό ήταν! Μας πήρανε τον Πα-Σώκο, γκέο-βαγκέο; Και τί θα τους δώσουμε; Ούλη τη μούτιλη της λιμνοθάλασσσας!
Η Αιτωλοακαρνανία, λοιπόν, είναι καταδικασμένη να στερηθεί, από τούδε και στο εξής, των υπηρεσιών αυτού του πολιτικού ογκόλιθου του Φουλιστάν, όστις αφού διέπρεψε ως δήμαρχος των Φουλισταίων, ως νομάρχης (πάλι) των Φουλισταίων και ως νεκροθάφτης του Μεσολογγίου, καλείται – αφού ξέμεινε όξω από τα …καλλιστεία του Καλλικράτη και το παιγνίδι της καλλικρατικής … “μακριάς γαϊδούρας” – να “υπηρετήσει την πατρίδα” (και την …μπάκα του, προφανώς, γιατί …εν αρχή ην ο γαστήρ) από άλλο “μετερίζι (βράσε …ρύζι, δηλαδή), εκείνο του …μείζονος περιφερειάρχου, ήγουν …υπερπεριφερειάρχου! Νέο φρούτο αυτοδιοικητικό και αυτό! Ούτε η αχανής (εδαφικώς) πρώην Σοβιετική Ένωση, αλλά ούτε και η αχανής (πληθυσμιακώς) Κίνα δεν είχαν ή δεν έχουν τέτοια ποικιλομορφία και τέτοιο αριθμό δημοσίων χαραμοφάηδων, αιρετών ή διορισμένων! Τάχα, με τον “Καλλικράτη” κοπήκαν οι δήμαρχοι και ξεφυτρώνουν απ’ όλες τις μεριές …αντιδήμαρχοι, αντιπρόεδροι, αντιτσέλιγκες και μια σειρά …αντιχρίστων …εφοδιασμένων, φυσικά, με …αντικλείδια του δημόσιου κορβανά! Εδώ, δεν μπορέσαμε να κάνουμε ζάφτι μια κυβέρνηση, την κεντρική (που μας καταχρέωσε για ένα …μεσαίωνα μπροστά), και βαυκαλιζόμαστε πως θα κάνουμε ζάφτι …δεκατέσσερα βιλαέτια; Φάτε, πιείτε μωρ’ αδέρφια και οι ..μωροί εδώ είναι για να σας τα ακουμπάνε!
Αυτό λοιπόν το αγλάϊσμα της “τοπικού” πολιτικού μπερντέ, θα μπορείται πια να κοιμάται ήσυχο χωρίς να σκέπτεται, να ονειρεύεται και να απεργάζεται καθημερινά, είτε ως δήμαρχος είτε σαν νομάρχης, το πως θα κουτσουρέψει το Μεσολόγγι από τα δικαιώματά του ως πρωτεύουσας του νομού. Και ομολογουμένως, με τη βοήθεια όλων των βουλευτών του νομού και των κομματικών σφουγγοκολάριων, έκανε ¨καλή δουλειά” στην ικανοποίηση των επιδιώξεων και των συμπλεγματικών ιδιαιτεροτήτων του ιδίου και των συμπατριωτών του. Εφετείο, όρια καλλικρατικών δήμων κ.ά., εντάσσονται στα “επιτεύγματα” του τέως νομάρχηκαι νυν υπερπεριφεριάρχη. Άν τον έκαναν …πρεσβευτή στα Σκόπια, θσ μπορούσαμε να πούμε ότι τον έστειλαν “έξω από δω”!
Εντάξει, τα είπα και έβγαλα τα εσώψυχά μου και τη συμπάθειά μου για τον μετατιθέμενο “λειτουργό”! Το ξέρω, και το ξέρουμε οι περισσσότεροι, πως το ζήτημα ή το πρόβλημα δεν είναι η κάθε μαριονέτα, Καραγκιόζης, Χατζιαβάτης, ανδρείκελο ή ανδράποδο που τοποθετείται (εκλεγόμενο ή διοριζόμενο) σε μια θέση, αλλά η πολιτική που εφαρμόζει και η οποία πηγάζει από το σύστημα το οποίο καλείται να υπηρετήσει. Και το σύστημα που υπάρχει και καθορίζει τις τύχες μας, στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, θέλει τα Μεσολόγγια σκέλεθρα και τους Έλληνες άβουλους, απαθείς και μαλκοπίτουρες , έρμαιο μπλαγκτό στη δίνη της “παγκοσμιοποίησης” που με το στανιό μας επιβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: