Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα καΐκια και οι παράνομοι στραγγίζουν την Τριχωνίδα

Συνελήφθησαν χθες (16-1-2011) τα ξημερώματα από μικτό κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας τρία άτομα (δύο Έλληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής) γιατί ψάρευαν παράνομα αθερίνα στη λίμνη Τριχωνίδα.  Κατασχέθηκαν ένα αλιευτικό σκάφος, τέσσερις αλιευτικές βάρκες, διακόσια μέτρα κυκλικά δίχτυα, δώδεκα λάμπες αλιείας και τριάντα κιλά αθερίνα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Το πρόβλημα της παράνομης αλιείας στην Τριχωνίδα διαιωνίζεται χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να απειλούνται με εξαφάνιση από την Τριχωνίδα ψάρια όπως ο κυπρίνος, η δρομίτσα, η τσορούκλα, τα στρωσίδια, τα γλανίδια, τα χέλια, η αθερίνα και οι κέφαλοι που βρίσκονταν σε αφθονία πριν από μερικές δεκαετίες.
Το παράνομο ψάρεμα γίνεται με δίχτυα 4 χιλιοστών αντί για 8 χιλιοστά που επιτρέπεται καθώς επίσης και τις νύχτες με λάμπες.
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη της Εποπτείας Αλιείας της Αιτωλοακαρνανίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: