Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση οικονομίας για τον δήμο Μεσολογγίου.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου
εκτός από αρματωμένος, μπορεί
να γίνει και πραγματικός ηγέτης
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο "Καλλικράτης" και όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι αντιμισθίες δημάρχων αντιδημάρχων, προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων καθώς επίσης και  προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θα καταβάλλονται από τον δήμο.
Για το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου η αντιμισθία του δημάρχου είναι 4.956 € (μεικτά) του αντιδημάρχου 2.478 € (μεικτά) και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου 1.982 € (μεικτά).
Επειδή όπως μαθαίνουμε η οικονομική κατάσταση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι τραγική και οι αντιμισθίες των αιρετών καθόλου ευκαταφρόνητες, προτείνουμε οι "αξιωματούχοι", αντί της αντιμισθίας που δικαιούνται από το δήμο, να επιλέξουν το μισθό τους, ως εκπαιδευτικός ο  Δήμαρχος,ως υπάλληλος Δ.Ο.Υ. ο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος και ως υπάλληλος της ΔΕΗ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 
Βέβαια θα αδικηθεί ο δήμαρχος αφού ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι κατά πολύ χαμηλότερος της αντιμισθίας του δημάρχου (οι άλλοι δύο μάλλον έχουν καλύτερες αποδοχές στις υπηρεσίες τους). Το κέρδος όμως θα είναι διπλό και οικονομικό και πολιτικό: 
Ο δήμος θα ωφεληθεί οικονομικά και ο ηγέτης θα δώσει το καλό παράδειγμα..... (Να θυμίσουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος όταν οι διψασμένοι στρατιώτες του μπόρεσαν και συγκέντρωσαν ένα κυπελλάκι νερό από δροσοσταλίδες της ερήμου και το πρόσφεραν στον αρχηγό τους, εκείνος το ....  έχυσε λέγοντας ότι δεν φτάνει για να ξεδιψάσει όλο το στράτευμα....)

Δεν υπάρχουν σχόλια: