Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις μετά .... μουσικής για τις επιλογές του Δημάρχου Μεσολογγίου

Έντονες αντιδράσεις από τους μουσικούς και τα μέλη της φιλαρμονικής του δήμου Μεσολογγίου, για την απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη να τοποθετήσει τον Χρήστο Βλαχογιάννη στη θέση του αρχιμουσικού της φιλαρμονικής του δήμου, απομακρύνοντας τον μέχρι τώρα αρχιμουσικό Δημήτρη Μανωλάτο.
Σε επιστολή τους προς τον κ. Κατσούλη αναφέρουν:
 «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αναλαμβάνει από σήμερα 24/01/2011 ο κ. Χ. Βλαχογιάννης.

Αλήθεια με ποια απόφαση έγινε η πρόσληψη του; Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο; Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το θέμα; Αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής; Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο;
Απαντήσεις ζητούμε κ. Δήμαρχε και εμείς (ο μαέστρος της φιλαρμονικής και τα 100 παιδιά) αλλά και οι γονείς, οι συγγενείς και οι πολίτες του Μεσολογγίου. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές μας πηγαίνουν πίσω στο παρελθόν και καλό θα είναι να τις διαγράψουμε οριστικά.

Κύριε Δήμαρχε απαντήστε μας τουλάχιστον σε αυτό (τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι ειδικοί). Γιατί δείξατε τόσο μίσος και κακία απέναντι μας; Γιατί θελήσατε να μας μειώσετε τόσο πολύ, λέγοντας μας πως έχετε όνειρα για κάτι «μεγαλύτερο» που εμείς δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε.
Η πανεπιστημιακή μόρφωση που κατέχει ο τελειόφοιτος νεαρός και καθ’ όλα ικανός αρχιμουσικός Δ. Μανωλάτος, δεν σας αρκεί; Αλήθεια, ως Μεσολογγίτης, δεν χαρήκατε όταν είδατε 100 παιδιά να πλαισιώνουν τη φιλαρμονική; Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές σας διαβεβαιώσεις δεν μας προετοίμαζαν καθαρά για τις αλλαγές που θα κάνατε. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ;
Μας λέγατε πως θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας, χωρίς καμιά αλλαγή. ΜΗΠΩΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;
Ξαφνικά οι μάσκες έπεσαν. Ο άνθρωπος που είχε την διεύθυνση της φιλαρμονικής (κατά το παρελθόν) επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να εκδικηθεί και να χαρεί «τρώγοντας τις σάρκες» των νέων παιδιών που απαρτίζουν την μπάντα του Δήμου και υποβιβάζοντας σε βοηθό τον μέχρι σήμερα μαέστρο Δ. Μανωλάτο. Ένα νέο ικανό παιδί που αγάπησε αυτή την πόλη και θέλησε να βοηθήσει τα μουσικά δρώμενα της πόλης. ΠΟΙΑΣ… ΠΟΛΗΣ; Μάλλον αυτής που τρώγει τα παιδιά της, γιατί κάποιοι έχουν το πλεονέκτημα να κινούν τα νήματα παρασκηνιακά, να κάνουν συμφωνίες και να κατοχυρώνουν θέσεις. Μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους, που αναλαμβάνουν μαέστροι κ.τ.λ. (δηλαδή διπλό - τριπλοθεσίτες).
ΕΡΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ... Η κάστα των ψευτοκουλτουργιάρηδων και ημιμαθών συνεχίζει να επιπλέει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ένας νέος άνθρωπος έμεινε άνεργος (ύστερα από εξαναγκαστική παραίτηση) και τα μέλη της φιλαρμονικής έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις για την νέα φιλοσοφία του ΔΙΟΙΚΕΙΝ.
ΨΕΜΑ – ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Κύριε Δήμαρχε,
1.   Θα μπορούσατε να επιτρέψετε την παρουσία του αρχιμουσικού Δ. Μανωλατου, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στη θέση του μέχρι 31/03/2011, έτσι όπως ορίζει η σύμβαση του. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
2.  Θα μπορούσατε να πάρετε κάποια απόφαση για την πρόσληψη του «εκλεκτού» σας και να μας την κοινοποιήσετε. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
3.  Θα μπορούσατε να μας φερθείτε «κόσμια» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας όταν έγινε η παράδοση των μουσικών οργάνων στα μέλη του συλλόγου Δ. Σολωμός. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
Συνεχίσατε λέγοντας μας:  «πως η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορείτε να φύγετε». Όλα αυτά έγιναν όταν τολμήσαμε εμείς τα χωρίς παιδεία (έτσι είπατε ) πτωχά τω πνεύματι όντα, να σας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που φέρνετε έχει διαλύσει τη φιλαρμονική. Μας πολέμησε, μας συκοφάντησε (υπάρχουν δημοσιεύματα) γιατί κρατήσαμε ΟΡΘΙΑ τη φιλαρμονική σε δύσκολους καιρούς (όταν αυτός έφυγε γιατί του χρωστούσε ο Δήμος χρήματα - ούτε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ δε μας άφησε να πάμε γιατί δεν την πληρώνουν)
Κύριε Δήμαρχε,
Ξέρετε γιατί στηρίξαμε την φιλαρμονική τότε; Γιατί δεν θέλαμε η πρωτεύουσα του Νομού μας να μην έχει φιλαρμονική. Ντρεπόμαστε να λέμε πως το Μεσολόγγι κατάντησε ένα μικρό χωριό. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;
Κύριε Δήμαρχε
Σας πιστέψαμε, σας υποστηρίξαμε, είχαμε εναποθέσει ελπίδες σ’ εσάς. Δυστυχώς… Εμείς οι νέοι του Μεσολογγίου, που απαρτίζουμε τη φιλαρμονική είχαμε όνειρα και θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μουσική αντάξια της Ιεράς μας Πόλης. Θέλαμε να πάμε την πόλη μας ένα βήμα πιο πέρα στον τομέα του πολιτισμού, χωρίς να ζητήσουμε από εσάς χρήματα για τις εμφανίσεις μας… αντ’ αυτού η ανάπτυξη της φιλαρμονικής τους τελευταίους 6 μήνες έγινε από προσωπικά έξοδα τόσο του αρχιμουσικού μας Δ. Μανωλάτου, όσο και από μας τους ιδίους (μέλη της φιλαρμονικής).
ΔΥΣΤΥΧΩΣ……Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΣ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ…

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αρχιμουσικός δεν βαπτίζεσαι αλλά το σπουδάζεις. Εσείς κ. Μανωλάτο τι έχετε σπουδάσει; Τι πτυχία έχετε για να λέγεστε αρχιμουσικός;