Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Βερελής: Διαστρεβλώσεις, κρίσιμα κενά και συσκότιση στο πόρισμα για την Siemens...



«Διαστρεβλώσεις», «προχειρότητα» και «διαρκή προσπάθεια στρογγυλέματος» από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ και εκ κατονομαζόμενων στο εν λόγω κείμενο εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων κ. Χρ. Βερελής, δηλώνοντας πως «σε ότι με αφορά το πόρισμα είναι ουσιαστικά, νομικά, και πλήρως αποδεδειγμένα λάθος». Παράλληλα καταγγέλλει την «συσκότιση  στο μεγάλο θέμα των κομματικών ταμείων», για τα οποία δεν διενεργήθηκε έλεγχος.

Ολόκληρη η δήλωσή του κ. Χρίστου Βερελή έχει ως εξής:
Σε ότι με αφορά το πόρισμα είναι ουσιαστικά, νομικά, και πλήρως αποδεδειγμένα λάθος!Τα έχω αποδείξει πλήρως.
Όπως θα αναπτύξω αναλυτικά στις επόμενες ημέρες, στο πόρισμα περιέχονται και διαστρεβλώσεις, αποτυπώνονται και προχειρότητακαι διαρκείς προσπάθειες στρογγυλέματος. Υπάρχουν σημεία που δίνεται η εντύπωση ότι οι συντάκτες καταβάλουν προσπάθεια να κατασκευάσουν πρόβλημα σε μη αρεστούς.Διαπιστώνονται κρίσιμα κενά στις έρευνες και εξοργιστικά στεγανά. Αυτά ακριβώς ήταν σημαντικό τμήμα της αποστολής της ηγεσίας της Επιτροπής.
Συσκότιση στο μεγάλο θέμα των κομματικών ταμείων.Καμία έρευνα. Δεν άνοιξαν λογαριασμοί των επικεφαλείς των ταμείων αλλά βεβαίως ούτε και τα βιβλία τους.Όλα αυτά για να προστατευθούν από τον έλεγχο ταμεία και διαχειριστές όλων των επιπέδων.
Συμβάσεις ολόκληρες δεν ελέγχθηκαν γιατί αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα προφανώς σε «κάποιους δικούς μας».

Αγνοήθηκαν περιστατικά.
Στην απόδοση ευθυνών, ο συντάκτης κινείται μεταξύ απόλυτης προχειρότητας και κακοπιστίας.Αναφέρω μόνον δύο παραδείγματα : 1) μου προσάπτει ευθύνη στην περίπτωση του ΟΤΕ, ότι δεν άσκησα εποπτική υποχρέωση για ενέργεια που έκανε η διοίκηση του ΟΤΕδύο χρόνια (2003) αφότου το Υπουργείο Μεταφορών σταμάτησε να ασκεί την εποπτεία του ΟΤΕ (Αύγουστος 2001), επιπλέον είναι γνωστό, ότι η αρμοδιότητα για τον ΟΤΕ είχε εκχωρηθεί από την πρώτη στιγμή στον Υφυπουργό από τη στιγμή που πήγα στο Υπουργείο μέχρι που έληξε η εποπτεία του Υπουργείου. 2) αναφέρει ότι ενέκρινα τροποποιήσεις προγραμματικών συμφωνιών όταν όχι μόνο είναι γνωστό και είχε γίνει μεγάλο θέμα και στον τύπο της εποχής, ότιδιαφώνησα αλλά και δεν δέχτηκα να πάω στη Γενική Συνέλευση η οποία τροποποίησε τις προγραμματικές, και για τον ίδιο λόγο δεν έστειλα ούτεεκπρόσωπο. Αντιθέτως είχα δώσει εντολή να κηρύσσεται έκπτωτη όποια σύμβαση δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις της.Υποστήριξα την προσπάθεια του ΟΣΕ και διαμαρτυρήθηκα στον μέτοχο (Υπ. Οικονομικών) όταν υπήρξε άρνηση να καταπέσει σύμβαση που άρχισε να δημιουργεί ζημιές .Αυτή ακριβώς η σύμβαση είναι και η μόνη που δημιούργησε ζημιές στον ΟΣΕ σε περίοδο που ξεκίνησε προ του Φεβρουαρίου του 2004 οπότε και αποχώρησα.Όλες οι άλλες,όπως αποδεικνύει η μελέτη που έκανε η σημερινή ηγεσία του ΟΣΕ και με βάση αυτή κατέθεσε και αγωγές, δημιούργησαν ζημιές μετά το 2004!
Το εκπληκτικό είναι ότι για όλα αυτά, και επειδή το σχέδιο του πορίσματος κυκλοφορούσε σε δημοσιογραφικά γραφεία, απέστειλα απολύτως αναλυτική επιστολή προς την Εξεταστική Επιτροπή στις 17.1.2011 στην οποία έκανα όλες τις διορθώσεις σε 10 χονδροειδή λάθη.Παρ’ όλα αυτά το πόρισμα έμεινεαναλλοίωτο προς δόξα των προφανών επιδιώξεων.
Εντός των επομένων ημερών θα αποστείλω σε όλους τους Βουλευτές όλων των κομμάτων πλήρη σχολιασμό όσων περιγράφονται στο απαράδεκτο αυτό κείμενο και μάλιστα ενώ είχαν την δυνατότητα λόγω των προειδοποιήσεων μου να το διορθώσουν!
Στο κείμενο ακόμη φαίνεται η έντονη προσπάθεια να παραλειφθούν οι αδιαμφισβήτητες ενέργειές μου που προστάτευσαν τον ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, και ματαίωσαν τη διόγκωσητου C4I με την ένταξη του ΟΣΕ που δεν επέτρεψα να γίνει.
Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχουν ίσως και σχεδιασμένες ενέργειες που στράφηκαν εναντίον μου με τρόπο παράνομο, ηθικά και πολιτικά απεχθή και δημιουργούν ευθύνες γι αυτούς που τις έκαναν.
 Η έννοια «ματώνουμε» δεν μπορεί να είναι καλή μόνο για τα μπαλκόνιαχρησιμοποιώντας αίμα εσωκομματικών αντιπάλων, γιατί τότε είναι απλώς δολοφονία. Δεν μπορεί να στοχοποιηθεί κανείς απλά και μόνο επειδή δεν είναι αρεστός.
Έτσι η απόδοση ευθυνών για εμένα, είναι ένα πρόχειρο και απολύτως αστήριχτο κείμενο κακών προθέσεων χωρίς καμία περαιτέρω σημασία κατ΄επιταγή ενός εξωθεσμικού κέντρου.
Τώρα πια γίνεται πιο επιτακτικό το «όλα στο φως».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Βερελή προς την Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: