Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κουρουμπλής: "Πήρατε τα σπίτια και τα χωράφια των φτωχών...."

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως το 122 π.Χ. ο Τιβέριος Γράκχος απευθυνόμενος στους πλουσίους του Δήμου της Ρώμης είπε «πήρατε τα σπίτια και τα χωράφια των φτωχών δια της τοκογλυφίας και διερωτώμαι εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι άνθρωποι αυτοί την πατρίδα, τι πρόκειται να υπερασπιστούν την φτώχεια και την εξαθλίωσή τους;»
Εν συνεχεία ανέφερε, ψηλαφίζοντας τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα γινόμαστε μάρτυρες της ζοφερής κατάστασης που ζουν όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και ιδιαίτερα όσοι απαρτίζουν το σκληρό πυρήνα της. Αν δούμε την «ανθρωπογεωγραφία» όσων συμμετέχουν στα συσσίτια που οργανώνονται από την Εκκλησία και άλλους κοινωνικούς φορείς, διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Ελλήνων».

Ο βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Πρωθυπουργό δήλωσε «πιστεύω ότι η παράταξη αυτή υπό την Ηγεσία σας και τη δύναμη της φαιάς ουσίας του ελληνισμού, θα καταφέρει να βγάλει την πατρίδα από την κρίση. Το αναπάντητο, αδήριτο και μέγα ερώτημα είναι πως θα καταφέρουμε να βγάλουμε την κοινωνία από την κρίση με τις λιγότερες κοινωνικές τραυματικές συνέπειες. Διότι εάν η κοινωνία βγει από τη κρίση λαβωμένη θα έχουμε καταφέρει μεν να περιορίσουμε  το δημόσιο έλλειμμα, αλλά θα έχουμε συμβάλει στη διεύρυνση του κοινωνικού ελλείμματος, κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε τη θέσπιση και καθιέρωση ενός Γενικού Συστήματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση και στήριξη 100.000 περίπου οικογενειών που βιώνουν την ανέχεια και το φάσμα της πείνας.
Σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση, ο βουλευτής τόνισε πως όταν υπάρχει βούληση θα βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, ιεραρχώντας προτεραιότητες όπως η παραπάνω. Μία τέτοια κοινωνική παρέμβαση, ανέφερε, θα αποδυναμώσει τη συσσωρευμένη κοινωνική πυρίτιδα και θα περιορίσει την πιθανότητα δημιουργίας κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Στο τέλος της ομιλίας του,  απευθυνόμενος προς τον κ. Πρόεδρο είπε: «πρέπει να απαντήσουμε σε ένα νεοφιλελεύθερο εγχείρημα που επιδιώκει να ενοχοποιήσει τις δαπάνες του Κοινωνικού Κράτους ιδιαίτερα της δεκαετίας του ΄80. Για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας σήμερα δεν ευθύνονται οι κοινωνικές δαπάνες, αλλά  η αδυναμία και ανικανότητα του  πολιτικού συστήματος να θωρακίσει τη χώρα με θεσμούς ικανούς να αναχαιτίσουν τη σπατάλη και αρπαγή του δημοσίου χρήματος. Κύριε Πρόεδρε η κοινοβουλευτική ομάδα είναι η δύναμη της παράταξης, η δύναμή σας. Για το λόγο αυτό ο βουλευτής πρέπει να αισθάνεται χειραφετημένος χωρίς το φόβο ενοχοποίησης της άποψής του. Ο βουλευτής ζει ζωντανά την αγωνία και ανησυχία της κοινωνίας. Για την πιο έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία καταστήστε προσβάσιμη την «πόρτα» σας στο βουλευτή και να είστε βέβαιος ότι ουδείς εκ των βουλευτών θα κάνει κακή χρήση αυτής της δυνατότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: