Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η λίστα με τους 13 υποψήφιους Περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ

Μέχρι απόψε το βράδυ αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα των υποψηφιοτήτων για τις Περιφέρειες από το ΠΑΣΟΚ αφού, μετά τις επαφές των προηγούμενων ημερών, ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν την τελική λίστα των 13 υποψηφίων Περιφερειαρχών που θα ανακοινωθούν την Κυριακή στις 10.30 το πρωί.
Οι υποψήφιοι θα προέρχονται τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και από την Αυτοδιοίκηση, με βασικά κριτήρια αφενός το να μπορούν σηκώσουν τις ευθύνες μιας μεταρρύθμισης, όπως ο "Καλλικράτης", και αφετέρου να έχουν κοινωνική αποδοχή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θέση στην τελική λίστα έχουν κλείσει:
·         Για την Περιφέρεια Ηπείρου ο βουλευτής Ιωαννίνων και γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης.
·         Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Επίσης πρέπει να θεωρούνται σχεδόν "κλεισμένοι":
·         Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας 
·         Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης. 
·         Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή. 
·         Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας (οι Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας Θύμιος Σώκος και Χαράλαμπος Καφύρας αντίστοιχα ενημερώθηκαν ότι θα είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες χωρίς να είναι γνωστό αν έχουν αποδεχθεί)
·         Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης , μετά την άρνηση του Πάρη Κουκουλόπουλου.
·         Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η πρώην υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου.
·         Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. 
Ερώτημα παραμένει τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ:
·         Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου πιθανολογείται ότι θα είναι γυναίκα, πιθανόν κάποια ανάμεσα στην Τίνα Μπιρμπίλη και την Εύη Χριστοφιλοπουλου, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς και την περίπτωση της Λούκας Κατσέλη.
Τέλος εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα:
·         Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά την άρνηση του Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος πάντως, δεν αποκλείεται στο τέλος να «πεισθεί».
·         Στην Περιφέρεια Κρήτης όπου ήταν σχεδόν βέβαιος υποψήφιος ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης αλλά η «ποσόστωση» των γυναικών που, ως γνωστόν, βάζει ο πρωθυπουργός, φαίνεται να δίνει ευκαιρία στη νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη. 
·         Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τις μεγαλύτερες πιθανότητες εξακολουθεί να έχει η, έστω άτυπη, στήριξη του Πέτρου Τατούλη, καθώς δεν «περπατάνε» οι υποψηφιότητες τόσο του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη όσο και του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ενώ υπουργοί όπως ο Δημήτρης Ρέππας και ο Πάνος Μπεγλίτης έχουν αρνηθεί και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ορίσθηκε πρόσφατα διοικητής του ΙΚΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: