Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΔ χάνει και την Κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης χάνει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη και υπό προϋποθέσεις από τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκρίωτη, αποδίδουν οι επαΐοντες  το τελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ (;) ή του λαού, όπως ο ίδιος λέει Παναγιώτη Ψωμιάδη που έστειλε το απόγευμα της Τρίτης o πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, να μην ορίσει τον αδελφό του Διονύση ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στο νομό Θεσσαλονίκης. 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε αυτή την ακραία κίνηση, καθώς στη Ρηγίλλης εκτιμήθηκε ότι αν τοποθετήσει τον αδελφό αντιπεριφερειάρχη στο νομό Θεσσαλονίκης τότε "έχει σίγουρη την ήττα", συγκρίνοντας την περίπτωση με αυτή της Πελοποννήσου που ήταν αρχικά το δεύτερο μετά την Κεντρική Μακεδονία στάνταρντ.
Γι' αυτό τις "συστάσεις" του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο προς το νομάρχη που δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο μετά ανέλαβε ο ίδιος ο  κ. Σαμαράς να καταστήσει σαφές στον κ. Ψωμιάδη πως δεν μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο για λόγους αρχής (οικογενειοκρατία) και αν την Τετάρτη το μεσημέρι, όπως είναι προγραμματισμένο, προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.
Τριβές και παλαιότερα
Το θέμα των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών είχε προκαλέσει τριβές μεταξύ των δύο ανδρών και παλαιότερα, ωστόσο η παρούσα κρίση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές είναι και η σοβαρότερη. Και αυτό γιατί, όπως φαίνεται, ο κ. Ψωμιάδης θα επιμείνει μέχρι τέλους, καθώς, είναι γνωστό ότι ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και επι επταετία αντινομάρχης Διονύσης Ψωμιάδης ήταν στην ουσία συνδιαχεριστής στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί ότι όλο το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Ψωμιάδης συσκεπτόνταν με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις του σχετικά με το τελεσίγραφο Σαμαρά, τις οποίες και θα ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. 
 
Στελέχη ΝΔ: "Δύο μέτρα και δύο σταθμά"

Πάντως, η αντίδραση Σαμαρά με επίκεντρο το θέμα της οικογενειακρατίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις από υποστηρίκτες του κ. Ψωμιάδη εντός της ΝΔ που θεωρούν ότι ο πρόεδρος εφαρμόζει "δύο μέτρα και δύο σταθμά". Άλλα με την περίπτωση του Κ. Μπακογιάννη στο Δήμο Καρπενησίου που η ΝΔ τον στηρίζει επίσημα και του αδελφού του κ. Μιχαλολιάκου, Κούληστο Δήμο Ανατολικής Μάνης που μετά τις αντιδράσεις τον στηρίζει παρασκηνιακά και άλλα στην περίπτωση του αδελφού του νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: