Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Περιοδεύων θίασος

(από http://pilini2010.wordpress.com/)
Μήπως πρόσφατα έχετε δοκιμάσει να φιλοξενηθείτε σε κάποιο αγροτουριστικό κατάλυμα, κάποιο ξενοδοχείο ή έστω κάποιο ξενώνα στη Σίμη, στη Μηλιά, στην Ποκίστα, στη Λεφτέριανη ή και σε μερικά άλλα χωριά της Πυλήνης; Δύσκολο να το έχετε καταφέρει γιατί απλά …δεν υπάρχει!!! Η Πυλήνη με 8 χρόνια Δημοτική Αρχή “Μπουλέ- Ζιαμπάρα” παραμένει στη σκιά της ανάπτυξης, απλός παρατηρητής των εντυπωσιακών πράγματι προσπαθειών Δημοτικών Αρχών και δημοτών γειτονικών Δήμων (Αποδοτία- Πλάτανος). Εκεί η αγαστή συνεργασία εμπνευσμένων Δημοτικών Αρχών που εξασφάλισαν υποδομές και τουριστική προβολή με την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και τη φιλοξενία και την προσπάθεια όλων των δημοτών, έφεραν αποτελέσματα! Την ίδια ώρα η Πυλήνη αμήχανα διαπίστωνε πως η Δημοτική Αρχή “Μπουλέ- Ζιαμπάρα”, η οποία είχε αναλάβει το 2002 το “τιμόνι” της Πυλήνης με κύρια εξαγγελία την ανάπτυξη και τις υποδομές, αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις και πολιτιστικά “χάπενινγκ”! Δεν κατάφερε σε καμιά περίπτωση να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η τουριστική προβολή ήταν μηδαμινή ενώ οι υποδομές αν και σημείωσαν κάποια βήματα, συνεχίζουν να υπολείπονται σημαντικά των γειτονικών Δήμων.

Το περίεργο όμως δεν είναι ότι οι εξαγγελίες για ανάπτυξη και υποδομές δεν έγιναν ποτέ πράξη (αποτελεί σύνηθες φαινόμενο πια Δημοτικές Αρχές πολλά να τάζουν και λίγα ή τίποτα να κάνουν). Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα τα τελευταία, η Δημοτική Αρχή της Πυλήνης είχε ως μοναδικό της μέλημα τις δημόσιες σχέσεις και μάλιστα τις δημόσιες σχέσεις σε όλη την περιοχή της Ναυπακτίας!!! (Πράγμα αναμφισβήτητα πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά δεδομένα!!!). Δημότες των γειτονικών Δήμων έβλεπαν με έκπληξη τον Γιάννη Μπουλέ και τη Μαρία Ζιαμπάρα να καταφτάνουν περιχαρείς στα χωριά τους μη χάνοντας γιορτή και πανηγύρι, δημιουργώντας εύλογα την απορία σε όλους “Που το πάει ο Μπουλές;”. Κάποιοι καλοπροαίρετα ίσως σκεφτούν πως ήταν οι υποχρεώσεις του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής που τον “ανάγκαζαν” να είναι τόσο κοινωνικός και να περιδιαβαίνει σε όλα τα χωριά της Ναυπακτίας… Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά.
Μετά την ανάληψη της Διεύθυνσης της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, ο Μπουλές αφιέρωσε όλο του το πολιτικό “είναι” στην ένωση όλων των ορεινών Δήμων της Ναυπακτίας με το Δήμο Ναυπάκτου. Άλλωστε ήταν και η πρώτη Δημοτική Αρχή που έλαβε αντίστοιχη απόφαση και βιάστηκε να δώσει και συνέντευξη Τύπου! Αμέσως μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου και ενιαίου πλέον Δήμου Ναυπακτίας, ο Μπουλές ήταν πάλι ο πρώτος (πάντα βιαστικός) που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία σαν έτοιμος από καιρό!!! Τα γεγονότα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους!!!
Ο Μπουλές χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί την Αιτωλική Αναπτυξιακή για δημόσιες σχέσεις! Με κονδύλια της Ε.Ε. έκανε δημότες και επιχειρηματίες να αισθάνονται υπόχρεοι απέναντί του!!! Και τώρα; Και τώρα ήρθε η ώρα απλά να δρέψει τους καρπούς που χρόνια “έσπειρε”. Ήρθε η ώρα με την υποψηφιότητά του να “εξαργυρώσει” τις δημόσιες σχέσεις του.
Τα πράγματα ωστόσο όφειλαν να είναι τελείως διαφορετικά. Η ανάπτυξη της Ναυπακτίας και της ευρύτερης περιοχής είναι μια ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση. Τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να αποτελεί απλά ένα “σκαλοπάτι” στην πολιτική καριέρα κανενός. Η Διεύθυνση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής πρέπει να είναι στα “χέρια” ενός ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ προσώπου που θα ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτή χωρίς υστεροβουλίες και δεύτερες σκέψεις. Ο Μπουλές μοιρασμένος ανάμεσα στη Διεύθυνση της Αιτωλιακής Αναπτυξιακής ΑΕ, στα δημαρχιακά καθήκοντα και τις άοκνες προσπάθειές του για καταξίωση και αναγνωρισιμότητα, εκτός του ότι ήρθε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να καταστεί γραφικός στην περιοχή, ήρθε κι αντιμέτωπος (και αυτό είναι και το πιο σημαντικό) με το να καταστεί μέτριος και ανεπαρκής σε όλα του τα καθήκοντα. Κάτι που πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει η Πυλήνη! Διεύθυνση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής από το τηλέφωνο του Δημαρχιακού γραφείου στη Σίμη δε γίνεται!!! Ούτε άσκηση των Δημαρχιακών καθηκόντων της Πυλήνης από τη Ναύπακτο!!! Η Διεύθυνση της ΑΙΤΩΛ. ΑΝΑΠΤ. ΑΕ απαιτεί όχι μόνο ικανότητες αλλά και αφοσίωση. Και σίγουρα υπάρχουν κάτοικοι της Ναυπάκτου (όπου είναι και η έδρα της) που διαθέτουν και τα δύο!
Η ανάπτυξη της περιοχής είναι πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μπορεί λοιπόν να αποτελεί πεδίο πολιτικών ανταλλαγμάτων και διαπραγματεύσεων μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής! Οι άκρατες πολιτικές φιλοδοξίες δεν είναι κακό να υπάρχουν. Οι δημότες άλλωστε θα τις κρίνουν. Η Αιτωλική Αναπτυξιακή όμως καλό είναι να μείνει απ’ έξω.
Δημότης Πυλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: