Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει στο Αγρίνιο

Ένας νέος θεσμός από τον Δήμο Αγρινίου είναι γεγονός, ο οποίος υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής στήριξης: Πρόκειται για την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα, 30 Αυγούστου).
Το κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια δραστηριότητα του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας , η οποία δίνει τη δυνατότητα σε άπορα άτομα και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα που εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Θέλω να σας υπενθυμίσω τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να στηρίξουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, όπως τη μείωση των Δημοτικών Τελών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες, ΑΜΕΑ ), τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος Συν-Κοινωνία, τη δημιουργία παραρτήματος στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων για το "Χαμόγελο του Παιδιού", την ανέγερση νέου σύγχρονου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο και τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Με τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στόχος μας είναι, η σημαντική αυτή υποδομή, να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής στον τόπο μας, προσφέροντας οικονομική ανάσα σε άπορες οικογένειες και να διαμορφώσει μια κοινωνία αλληλεγγύης." 

Δεν υπάρχουν σχόλια: