Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αντίδραση Θ. Μωραΐτη σε συκοφαντικά δημοσιεύματα

 Άμεση είναι η αντίδραση του Θάνου Μωραΐτη σε δημοσιεύματα ορισμένων Blogs τα οποία και καταγγέλλει:
«Είμαι από αυτούς που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την νέα εποχή της μπλογκόσφαιρας και την ενίσχυση της φωνής του πολίτη, μέσα από το διαδίκτυο και τα προσωπικά ιστολόγια. Σε δύσκολους καιρούς, που η φωνή των πολιτών ακούγεται όλο και πιο δύσκολα, τα blogs είναι ένα ισχυρό "ανάχωμα" αντίστασης προς κάθε είδους εξουσία. Είναι απόψεις στις οποίες μένω σταθερός και υπερασπίζομαι με σθένος. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι ελάχιστοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρούν με συκοφαντίες να παίξουν παιγνίδια στην πλάτη της μπλογκόσφαιρας και να την βουτήξουν στα πολιτικά "απόβλητα", στα οποία αυτοί ανήκουν.
Σήμερα, παίχτηκε ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο πρωτοφανούς συκοφάντησης, με καταγγελίες ενός "ανύπαρκτου" πολιτικού μηχανικού, (αποδεικτικό της "ανυπαρξίας" του είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν στο μητρώο του ΤΕΕ) στο blog tromaktiko ότι, εγώ, δήθεν, διαθέτω πολυτελείς κατοικίες στην Πάρο και στο Κολωνάκι.

Φυσικά, καθόλου, τυχαία δεν είναι η χρονική επιλογή αυτής της επίθεσης.
Είναι αυταπόδεικτο ότι, δεν διαθέτω και δεν διέθετα ποτέ σπίτι στην Πάρο και στο Κολωνάκι. Οι διαχειριστές, όμως, του blog tromaktiko, αν πραγματικά υπερασπίζονται την αξιοπιστία της μπλογκόσφαιρας, οφείλουν, όχι μόνο να αποκαταστήσουν την αλήθεια, αλλά και να βγάλουν την «κουκούλα» του καταγγέλλοντα, δήθεν, (φυσικά ανύπαρκτου) πολιτικού μηχανικού. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αυτοί που φέρουν αποκλειστικά το βάρος της πρωτοφανούς αυτής συκοφάντησης.   
Είναι αυτονόητο ότι, θα υπερασπιστώ την τιμή και την πολιτική αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο τρόπο. Η προσωπική μου ζωή και η πολιτική μου διαδρομή ήταν και είναι πάντα στο φως και δεν θα επιτρέψω οποιονδήποτε να ρίξει σκιές.   
Το θέμα όμως δεν είμαι εγώ. Το θέμα είναι ότι, κάποιοι ελάχιστοι προσπαθούν να μετατρέψουν την μπλογκόσφαιρα σε "μαγειρείο" πολιτικών, εσωκομματικών, τοπικών και άλλων σκοπιμοτήτων. Το θέμα είναι ότι, αυτοί οι ελάχιστοι επιχειρούν να απαξιώσουν ένα σημαντικό εργαλείο των πολιτών στη σύγχρονη δημοκρατία. Χιλιάδες bloggers σε όλη την Ελλάδα δίνουν καθημερινά την μάχη των ιδεών με ξεκάθαρο τρόπο και αναδεικνύουν την δύναμη της νέας δημοσιογραφίας, αυτής των πολιτών. Αυτοί είναι που μπορούν και να βάλουν τέλος στην απαξίωση, στα παιγνίδια συκοφάντησης, στον κατήφορο που επιχειρούν ορισμένοι ελάχιστοι να βάλουν την μπλογκόσφαιρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: