Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Παραπέμπονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι Αλευροβιομήχανοι

Οι αρτοποιοί ήδη από χθες έλαβαν τιμολόγια με ανατιμήσεις από τους προμηθευτές
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε το υπουργείο Οικονομίας τους αλευροβιομήχανους, για δηλώσεις τους περί αυξήσεων τιμών, μετά το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών.
Η άμεση αυτή αντίδραση του υπουργείου Οικονομίας γίνεται εν μέσω της ασφυκτικής πίεσης που ασκεί το υψηλό επίπεδο του πληθωρισμού (5,5% τον Ιούλιο).
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συσκέψεις παραγόντων από τα υπουργεία Οικονομίας, αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξεταστεί το θέμα και να αποφασιστούν δράσεις προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ ήδη διενεργούνται κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά.
«Υπάρχει επάρκεια»
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, στα σκληρά σιτηρά (χρησιμοποιούνται για μακαρόνια και άλλα τυποποιημένα ζυμαρικά) δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας, καθώς η εγχώρια παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες.
Αυστηρό μήνυμα
Συνάντηση με τους συνδέσμους αλευροβιομηχάνων είχε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας κ. Στέφανος Κομνηνός.
«Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς της αγοράς και παρακολουθούμε το θέμα» δήλωσε ο κ. Κομνηνός.
Επίσης τόνισε ότι εναρμονισμένες πρακτικές δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές, «γι' αυτό και ήδη ασχολείται με το θέμα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: