Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ποια ονόματα παίζουν για Περιφερειάρχες από το ΠΑΣΟΚ - Κατσιφάρας ή Σώκος στη Δυτική Ελλάδα

Τις πρώτες υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές της αυτοδιοίκησης θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ, αν και υπάρχει δυστοκία για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες.
Η απόφαση είναι να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο στις 3 Σεπτεμβρίου, γενέθλιο ημέρα για το Κίνημα, προκειμένου να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών των αλλά και μητροπολιτικών δήμων, που είναι και στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου.
Στην περιφέρεια της Αθήνας πέραν της δηλωμένης θέλησης του νυν νομάρχη Γιάννη Σγουρού και του πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη δεν υπάρχει κάτι άλλο στις έως τώρα επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Αναζητείται δυναμική υποψηφιότητα, που να έχει και πολιτικό βάρος, καθώς πρόκειται για τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν γίνει κρούσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και στον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, που όμως δεν είναι ιδιαίτερα «θερμά». Εναλλακτικές λύσεις είναι οι νυν υφυπουργοί υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και Οικονομίας Mάριος Μπόλαρης.
Στην Περιφέρεια Κρήτης φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του νυν υφυπουργού Οικονομίας Στ. Αρναουτάκη, όπως επίσης και στην Ηπειρο του νυν αντιπροέδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «παίζει» το όνομα του νυν νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, αλλά και του δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη.
Στο Βόρειο Αιγαίο συζητείται η υποψηφιότητα της βουλευτού Ελπίδας Τσουρή αλλά και του Δημήτρη Χαλκιώτη.
Στην Πελοπόννησο πιθανή υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη διχάζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ επί του παρόντος ο Σταύρος Μπένος δεν έχει πει το «ναι». Μια εναλλακτική περίπτωση υποψηφίου που θεωρείται ότι μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, είναι αυτή του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
Για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ενδιαφέρεται ο κ. Κλέαρχος Γιωργαντάς, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρατευθεί και η νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Στη Δυτική Ελλάδα φέρεται να επιστρατεύεται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ υπάρχει και το ενδιαφέρον του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου.
Στη Θεσσαλία ενδιαφέρον επιδεικνύει ο νυν νομάρχης Βόλου Απόστολος Παπατόλης, ο νυν περιφερειάρχης Φωτ. Χατζηφωτίου και ίσως ο βουλευτής Εκτωρ Νασιώκας.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικρατέστερος είναι ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, χωρίς να αποκλείεται και ο συνάδελφός του Αλέκος Αθανασιάδης.
Στη Θράκη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, χωρίς να αποκλείεται και η επιστράτευση του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν καταγραφεί πολλές υποψηφιότητες, που θεωρούνται μη δυναμικές και επί του παρόντος γίνονται προσπάθειες να πειστεί η πρώην υφυπουργός Αντζελα Γκερέκου.
Στον Δήμο της Αθήνας επικρατέστερη είναι η υφυπουργός Yγείας Φώφη Γεννηματά, στον Πειραιά ο νυν νομάρχης Γιάννης Μίχας και στην Πάτρα ο νυν νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος. Ακόμη στα Χανιά έχει «κλειδώσει» ο κ. Μανόλης Σκουλάκης, ενώ στην Πτολεμαΐδα ο κ. Λάζαρος Λωτίδης.
Πάντως μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα εκείνα για τα οποία υπάρχει ομοφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: