Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Τραγούδια και παρατράγουδα στα Κράβαρα …

Λάβαμε (επώνυμα) και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
Στις 14 Αυγούστου παραμονή της Καβαδιώτισσας  μαζεύτηκαν Χωμορίτες  απ’  όλα τα πλάτη της  γης και έστησαν ένα "αντάμωμα" που θα το θυμάται το χωριό για πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του συλλόγου μας κ.  Αντώνη Δρόσο και τους συνεργάτες του, που δούλεψαν με μεράκι για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Χόρευαν παππούδες και προπαππούδες με εγγόνια και παιδιά μέχρι το πρωί. Ήταν ένα θέαμα που έφερνε δάκρυα στα μάτια των ξενιτεμένων και εντυπωσίασε τους εκλεκτούς καλεσμένους μας.
Ώσπου ένα ανθρωπάκι δυο μέτρα ψηλό, παλιός αναρχικός κατά τα λεγόμενά του, υποψήφιος του Σταμάτη αργότερα και νυν δήμαρχος εκλεγμένος  με όλους τις ψήφους του χωριού, αποφάσισε να επιτεθεί με γροθιές  σε όσους συγχωριανούς του είχαν κάνει παρατηρήσεις για "κατάχρηση εξουσίας" (θύμιζε συνταγματάρχη της χούντας)!
Η γυναίκα του λιποθύμησε στο θέαμα.
Τα παλικάρια του χωριού οι τριαντάρηδες μας έκαναν υπερήφανους γιατί  συγκρατήθηκαν και δεν τον έδειραν όπως του άξιζε, αλλά τον πήγαν σπίτι του με το αυτοκίνητο του δήμου, ν’ ακούει το γλέντι από μακριά.
Δεν ξέρω τι όνειρο είδε αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι Χωμορίτες πάντα πίστευαν ότι το καθαρό κούτελο είναι  πολύ πιο σπουδαίο από αξιώματα και περιουσίες…
Όπως τα είδε ο Χωμορίτης.
Αμερικάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: