Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το παρασκήνιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Φουντώνουν από χθες τα σενάρια στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  
Σύμφωνα με αυτά  ο Δημήτρης Κατσικόπουλος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας και ο Θύμιος Σώκος υποψήφιος Περιφερειάρχης. Όμως τα σενάρια αυτά εκφράζουν μάλλον τους ευσεβείς πόθους των άμεσα ενδιαφερομένων παρά την κρίση της επιτροπής αξιολόγησης.
Ο πρόεδρος της επιτροπή αξιολόγησης της Θανάσης Τσούρας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρέδωσε στο Γιώργο Παπανδρέου λίστα η οποία περιλαμβάνει τους Αποστόλη Κατσιφάρα, Αλέξη Σκαρμέα, Δήμητρα Μπάστα και Γιάννη Δημαρά για υποψηφίους Δημάρχους Πάτρας και τον Δημήτρη Κατσικόπουλο για υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για το σενάριο με υποψήφιο Δήμαρχο Πάτρας τον Δημήτρη Κατσικόπουλο και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θύμιο Σώκο, όπως επίσης και για τα ονόματα όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι στο Δήμο της Πάτρας (Πεφάνης, Τζανάκος, Θωμάς).
Είναι φανερό ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης εξέφρασε  την άποψή της, αλλά δεν κατέληξε σε ολοκληρωμένη πρόταση.
Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας των σεναρίων, αφού οι μεν ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη προσπαθούν να στείλουν τον Κατσικόπουλο στο Δήμο,  οι δε ενδιαφερόμενοι  για τον Δήμο προεξοφλούν ότι ο Κατσικόπουλος πηγαίνει στην Περιφέρεια.
Τελικά οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Μαξίμου και ο Γιώργος Παπανδρέου που γνωρίζει  ο ίδιος πρόσωπα και πράγματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας  θα πάρει τις δικές του αποφάσεις.
Γι’ αυτό όσοι βιάζονται να προεξοφλήσουν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού  ίσως να εκπλαγούν …

Δεν υπάρχουν σχόλια: